Norges mest attraktive «fremtidsbedrifter»
Aleksander L. Andersen er utdannet biolog og jobber som spesialrådgiver innen miljø for Å Energi Vannkraft. Det høres kanskje rart ut at en biolog er ansatt i et kraftselskap, men for å ivareta naturen så mye som mulig er vi helt avhengige av kompetansen til Aleksander.
Les mer– Verden trenger fornybar energi og det er givende å være med på at den blir brukt fornuftig
Les merHva har et kraftselskap og programmering til felles? Mer enn du kanskje tror! Marianne Aanonsen jobber som dataanalytiker og systemutvikler i Å Energi og til daglig utvikler hun programmer og modeller som hjelper konsernet med å ruste seg for fremtiden.
Les merMed kunstig intelligens har Atea hjulpet Trygg Trafikk med å gjøre data lettere tilgjengelig for alle ansatte. Det vil landets trafikanter nyte godt av.
Les merAtea Young er et sosialt og faglig nettverk for de yngre på arbeidsplassen, der de samles, har aktiviteter og skaper et fagmiljø på tvers av de ulike regionene og fagområdene i Atea
Les merDet er ingen skam å snu, sier fjellvettregel nummer 8. Den regelen har Bali og Øystein fulgt, da de begge nylig har begynt i Atea. For andre gang.
Les merLes mer
Å bli mer datadrevet fører til at Bane NOR opplever færre forsinkelser og feil, i tillegg til bedre og mer kostnadseffektivt vedlikehold. Slikt blir det mer jernbane for pengene av – til glede for deg og meg.
Les merJernbanen står overfor en historisk satsning på digitalisering og bedre togtilbud, der målet er at enda flere skal velge det mest miljøvennlige transportalternativet.
Les merYahya jobber med en skyløsning for ulike applikasjoner, der mange av kundene er innen olje og gass – altså på havets dyp. Å få ting til å fungere selv om de er langt unna hverandre er i grunn en spesialitet hos Cegal.
Les merÅ få gjøre noe få andre har gjort var hovedårsaken til at Mathilde valgte å begynne i Cegal. Selskapet har nemlig tatt et uvanlig valg.
Les merMed studier innen programvareutvikling fant Amir veien inn i en helse-tech start-up og fikk der ferten i strategi og forretningsutvikling. Kombinasjonen av begge fagfelt har han funnet i Cegal.
Les merMens vi venter på å avdekke om data faktisk er den nye oljen, kan Ada i Cegal med sikkerhet si at oljen blir mye bedre med data.
Les merI konkurransen om kunder i bank- og finanssektoren er størrelse et pluss. Det viser seg å være positivt også for de ansatte, på mer enn én måte.
Les merÅ gå gjennom den betydelige omstillingen og digitaliseringen DNB har vært gjennom de siste årene har krevd betydelige investeringer, mye utvikling, heftig arbeidsinnsats og gode doser mot.
Les merDNV er mest kjent som verdens ledende klasseselskap og rådgiver for maritim industri, men det nesten 160 år gamle selskapet huser også et av Norges største IT-miljøer. DNV er en uavhengig stiftelse som har som formål å sikre liv, verdier og miljø.
Les merI DNV tilpasses kompetanseutvikling den enkelte ansattes rolle, nivå og egne ønsker. De skal lære 70 prosent direkte fra arbeidsoppgavene dine, 20 prosent fra kunnskapsdeling via kollegaer og nettverk, og 10 prosent fra formell videreutdanning gjennom kurs.
Les merLokalene til FINN i Grensen i Oslo er for så vidt kontorer, men kan like gjerne kalles kaffebar, lekerom og restaurant. FINN ser ut til å ha funnet nøkkelen til å gi folk lyst til å komme tilbake til kontoret.
Les merI FINN kan du slippe alt du har i hendene for å forfølge en idé du mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Fire ganger i året samles nemlig medarbeiderne til Hack Day.
Les merDa FINN.no skulle migrere 800 applikasjoner, 145 databaser og 180 servere med til sammen 16 TB data valgte de å gjøre det på én natt. Mens alle satt på hjemmekontor.
Les merEli Myrkaskog jobber i frontlinjen for Forsvaret. Nei, ikke den fronten du tenker på, men i front for teknologien Forsvaret trenger.
Les merDet er ikke alle som får jobbe med høyteknologi langt inne i de dype skoger mens tungt artilleri fyres av. Det er lett å forstå at Tone trives.
Les merSommeren 2015 begynte en liten gruppe utviklere og en designer å gå fra team til team i SpareBank 1-universet for å fortelle om en idé vi jobbet med. En idé som med tiden har vokst til en kultur.
Les merBest på teknologi og bærekraft. Ja, Fremtind har store mål for fremtiden, men de har kraften til å få det til. Sammen med SpareBank 1 og DNB når forsikringsselskapet ut til over tre millioner nordmenn med fremtidens løsninger. Fremtind skal nå de største målene, men de klarer det ikke alene.
Les merHun trådte inn i en konsulentstilling som software-utvikler og data scientist. To og et halvt år senere gikk veien videre til Gjensidige, nærmere bestemt som leder for Cloud Analytics og MLOps i divisjonen Teknologi & Innsikt.
Les merForsikringsbransjen var lenge stabil, kan hende til og med litt traust. Da er det ekstra gøy å jobbe i bransjen nå, når alt blir snudd på hodet.
Les merFagmiljøet hos Gjensidige ønsker mer kontroll over tjenestene de kjører, og ønsker mer kreativ frihet for å fortsette å innovere. Svaret ble å flytte seg til skyen, der er det kun kreativiteten som setter grenser for hva man kan utrette.
Les merÅ være intern i Gjensidige gir deg et «kinderegg» av fordeler. Du får en relevant jobb ved siden av studiene, du lærer mye og dessuten kan du tilpasse arbeidsmengden etter din egen timeplan.
Les merSom ansatt i Gjensidige skal du helst ha et godt svar på det spørsmålet. Innovasjon er nemlig definert som et av de absolutt viktigste punktene i strategien frem mot 2025. En flunkende ny innovasjonslab og et eget innovasjonsråd vitner om en storsatsing.
Les merMargrete Rødland er prosjektingeniør i GK. Hun er utdannet sivilingeniør fra OsloMet, hvor hun har studert energi og miljø i bygg. For tiden jobber hun på et av GKs store entrepriseprosjekter på Nytt sykehus i Drammen, og snart venter et nytt prosjekt på Livsvitenskapsbygget i Oslo, hvor hun samtidig får rollen som miljøansvarlig for GKs ansatte i prosjektet.
Les merI GK jobber det en kompetent miks av mennesker som er på ulike steder både i livet og i karriereløpet. Tobias er nyutdannet og jobber som prosjektingeniør i GK, og stortrives med sitt yrkesvalg. Bli bedre kjent med Tobias her!
Les merMartin trives aller best når byggene er virkelig store, når han får bidratt til å kutte klimagassutslipp og ikke minst når GK er med på å pushe grensene for hva som er teknologisk mulig.
Les merFra å være i en trygg rolle som prosjektleder, fikk Margrethe kjenne på utviklingskurven da hun for halvannet år siden gikk i en lederrolle med personalansvar. For henne handler ledelse mye om å åpne opp, slippe til og tilpasse.
Les merHvis du vil være i et fremtidsrettet selskap hvor din erfaring teller, da er kanskje GK ditt neste steg? I GK sier vi at det er våre handlinger som teller. Hvis du ønsker innflytelse og har ambisjoner om å gjøre en reell forskjell, vil du passe inn i GK.
Les merChris Andre Brombach (25), Heidi Troppen (25) og Torstein Sundnes Lenerand (25) har valgt å gå tre forskjellige retninger innenfor softwaremiljøet i Kongsberg Gruppen.
Les merAn-Magritt Tinlund Ryste glemmer aldri første gang hun gikk om bord oljeriggen med KONGSBERG-logoen på ryggen. Karrieren startet i Kongsberg Maritime som del av et lærlingprogram i regi av Norges Rederiforbund. Der fikk Ryste ta del i spennende prosjekter på tvers av landegrensene. I dag er jobber hun som programleder for autonomsatsningen i Kongsberg Maritime.
Les merKristian Reinskau Knudsen (32) har vært ansatt i Lnett i 4 år, et selskap som er en del av Lyse-konsernet. Han har et stort engasjement for arbeidsmiljøet på jobb.
Les merNyutdannede Julie Therese Svane har de siste 8 månedene jobbet som kraftanalytiker i Lyse Produksjon. Her har hun virkelig fått jobbe med det «alle snakker om», nemlig strømpriser.
Les merEt tydelig tegn på fleksibiliteten til et selskap, er i hvilken grad de klarer å tilpasse seg enkeltansattes ønsker. Tre traineer i Lyse Elnett har vært med på å forme sin egen karriere.
Les merEn variert og utfordrende karriere er veldig viktig. Å kunne bidra til noe positivt i samfunnet er ikke dumt det heller.
Les merI Norconsult er nytenkning sentralt i selskapsstrategien, med et etablert 80/20-prinsipp. Nøkkelen til mer bærekraftige og samfunnsnyttige løsninger er kontinuerlig forbedring av det daglige arbeidet koblet med radikal nytenkning.
Les merMange virksomheter i vår bransje har en enkeltperson, gjerne en Chief Digital Officer (CDO), som har ansvar for digitalisering. Men når en person skal ta ansvar for store endringer, er erfaringene at vedkommende i stor grad får en mer koordinerende enn involverende rolle. For å være agile og gjøre virkelige endringer, setter Norconsult sammen en ny enhet med fem personer med ulik spisskompetanse. Det gjør vi både for å forsterke den interne satsingen på digital transformasjon og for å kunne gi et tilpasset tilbud til kundene.
Les merDet er ikke like lett å vite hva du egentlig vil jobbe med når du er ferdig med studiene. Da er det godt å jobbe et sted der du har rom til å utforske et vell av muligheter.
Les merJobbsøknader mottas kun i tilknytning til utlyste stillinger, og kun gjennom vår rekrutteringsløsning Webcruiter.
Les merForvaltningen av vår felles formue er et viktig og komplekst samfunnsoppdrag og jeg vil at fondet skal være studentenes førstevalg, sier leder for fondet Nicolai Tangen. For å lykkes er vi avhengig av å ansette de beste hodene.
Les merFor fem år siden startet Ørjan Hurv som summer intern i OBOS. Nå er han med på å finne svaret på hvordan vi skal bo og leve i framtiden.
Les merBygg- og eiendomsbransjen handler like mye om digitalisering og teknologiutvikling som den handler om heisekraner og betong. Det fikk Rebekka god innsikt i da hun var sommertrainee hos OBOS.
Les merOBOS sin visjon er å bygge fremtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer. For å realisere denne visjonen har nå OBOS gjort sin største og mest håndfaste satsing på fremtidens bolig; OBOS Living Lab er et boliglabratorium med 34 utleieenheter som ligger midt i hjertet av Vollebekk i Oslo.
Les merLes mer
Gjør regjeringen og statsforvaltningen jobben sin slik de folkevalgte på Stortinget har bestemt? Det er Iuliana, Joachim, Eirik og resten av Riksrevisjonens oppgave å undersøke.
Les mer– I Riksrevisjonen kan jeg påvirke forvaltningen og samtidig bidra til at sårbare grupper får de tjenestene de har krav på. Det er givende. I mitt første prosjekt undersøkte vi om myndighetene sikrer det beste for barn i barnevernsinstitusjoner, og kom med viktige anbefalinger til Barne- og familiedepartementet, sier Lars Håkon Pedersen.
Les merÅ utvikle nye løsninger er det mange ingeniører som setter høyt. Andre får gleden av å produsere dem. Så har du de som liker å installere. Usikker på hva du selv liker best? Da er Siemens Energy stedet for deg; der kan du bli med på alt.
Les merElektrifisering og automatisering frigjør ressurser og mennesker som kan brukes til andre oppgaver. Dette er spesielt viktig i Norge som er et av verdens dyreste land å drive forretning i. Digitalisering kan skape ny kunnskap som kan bidra til å fatte bedre beslutninger i hele verdikjeden.
Les merSommeren 2020 hadde Skatteetaten ni sommerstudenter, som sammen med 30 utviklere, økonomer og jurister har vært med på å analysere de enormt store mengdene data som skal til for å gjøre Skattetatens Big Data brukbare i presentasjoner og visualiseringer - og ikke minst: i maskinlæring.
Les merBlant nærmere 600 søkere, var Ida Mjell og Nicolai Røgeberg to av dem som kom gjennom nåløyet til Skatteetatens Trainee- og Tech Graduate-program.
Les merVi møter to Sopra Sterianere på Posthusets takterasse. Begge har de jobbet i Norges ledende IT-konsulenthus Sopra Steria i snart to år i selskapet. Det har de ikke angret på.
Les merFra toppen av Posthuset speider Bendik Svalastog og Julie Skøien ut over hele Oslo – og forbi. Når man får bidra til å utvikle samfunnet til det bedre gjennom viktige prosjekter, føler man seg litt som en superhelt. Målet med Sopra Sterias graduate programmet er at det skal ruste graduatene for en fremtid som noen av landets beste konsulenter.
Les merSopra Steria er for tredje gang kåret til Norges beste arbeidsplass, og deltakerne på graduateprogrammet får fort vite hvorfor. Her står kunnskapsdeling og nettverk i fokus.
Les merStatens vegvesens ønsker årlig studenter velkommen til å skrive oppgaver og ha sommerjobb. Inn kommer ungdommelig energi, ut kommer felles læring og utvikling
Les merDe tre kollegene Karl, Saad og Anita i Statens vegvesens IT-divisjon tar lekebiler svært seriøst. Det bidrar nemlig til økt trafikksikkerhet.
Les merSelv om Statens vegvesen er mest opptatt av trafikanter og kjøretøy som holder seg på landjorden, kan vi trygt si at nyansatte får en «flying start» på sin karriere.
Les merMed innføringen av ServiceNow-plattformen åpner det seg store muligheter for bruk av teknologi i Statens vegvesen. Hvilke løsninger og når de kommer er i stor grad opp til de ansatte å bestemme.
Les merGod ledelse er alt annet enn å sjefe. Hanne, Evelyn og Karianne har ulike roller i IT-divisjonen til Statens vegvesen og utøver alle tillitsbasert ledelse.
Les merVi har snakket med tre gode bevis på at Statens vegvesen er et godt sted å begynne din karriere. Samt ett bevis på at det er et vel så bra sted å bli værende. Maren, Henriette og Ellen har nylig begynt i Statens vegvesen sin IT-divisjon, de er alle i 20-årene og tilhører dermed det som kalles generasjon Z. De synes selv de har fått en god start på karrieren.
Les merFra Karianne fikk muligheten til å etablere en testavdeling i 2010, har den vokst til et solid fagmiljø fordelt på tre lokasjoner. Nå skal kompetansen styrkes ytterligere.
Les merHeidi, Tonje og Vidar jobber med svært ulike teknologiprosjekter i Statens vegvesen. Da kommer det godt med at de har svært ulike bakgrunner.
Les merStatens vegvesen digitaliserer stadig flere av tjenestene sine. I sentrum for alle endringer står brukerne av tjenestene; du og jeg.
Les merDet skal mye teknologi og utvikling til før vi har selvkjørende biler og intelligente trafikksystemer. Anita og Magnus er i full gang med å jobbe for det.
Les merUtvikling. Ja, om du skal oppsummere karrieren til Magnus og Andy i Statens vegvesen i ett eneste ord, så blir det utvikling. På mer enn én måte.
Les merHva har en byggingeniør, to økonomer, en eiendomsutvikler og en sivilingeniør til felles? De er alle unge og har alle grepet muligheten for en fantastisk start på karrieren i Statsbygg.
Les merHele 1793 studenter søkte Statsbyggs ettertraktede Summer Internship i år og søkertallet satt ny rekord. Jenish Baniya (23) og Anchana Balasingham (21) kom gjennom nåløyet og fikk drømmejobben. Samtidig klatrer Statsbygg seks plasser opp fra fjorårets plassering i Universums kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere blant ingeniørstudenter.
Les merTrinidad og Tobago, utforsking av digitale muligheter, å høre kinesisk i gangene og nye stillinger på løpende bånd. Alexanders karriere i Yara har bestått av en lang rekke fabelaktige muligheter.
Les merÅ kunne bryne seg på stadig større og mer komplekse utfordringer, samtidig som man bidrar til en bedre verden. Det er den enkle oppsummeringen av Martes arbeidsdag.
Les merInnen 2050 må vi produsere 50 % mer mat, men har bare 5 % mer dyrket areal å ta av. Yara bruker teknologi for å løse den utfordringen.
Les merHva er nøkkelen til å gjøre bærekraft til en integrert del av forretningsdriften? Å gjøre temaet til en del av beslutningsprosessen er et godt sted å starte.
Les mer