Økonomi

Posten og Bring

Posten lover sine traineer mye læring. Og som alltid, leverer de.

2022-11-15

Lesetid ca 2 min

Hvert år tar Posten og Bring inn nye traineer. Godt over 20 kull har så langt fått en «flying start» på sin karriere.

En av traineene som startet sin Posten-karriere som trainee, er Kristian Fauske. Han gikk ut fra NHH som siviløkonom i 2018.

– Trainee-programmet var en unik mulighet til å bli raskt kjent med Posten- og Bring-konsernet og de mange flotte medarbeiderne, sier han.

Traineeprogrammet til Posten og Bring består av tre hospiteringer på 6-9 måneder, der man får innblikk i ulike deler av konsernet. En av fordelene med såpass lang hospitering, er at man får muligheten til å spille en viktig rolle, selv som ny. I tillegg til at det gjør hverdagen som trainee mer spennende, gir det også en bedre forutsetning for å forstå hva man liker best å jobbe med.

Ansvar for å velge selv

En god måte å lære på er å bli kastet på dypt vann, underforstått å få jobbe med reelle problemstillinger. De lange hospiteringene bidrar til det. – Postens traineeprogram gir en unik mulighet til å ta på seg ansvar og lære raskt, avslutter Kristian. Det første du får ansvaret for som trainee, er å velge hvor du ønsker å hospitere. På første dag presenterer ledere fra hele konsernet sine fagområder, og det er opp til deg å velge det du synes høres mest spennende ut. Valget til Kristian falt først på det som tidligere het divisjon Ekspress, der han jobbet med å implementere trafikkstyringssystemet Glow. Så gikk han videre til Internasjonal logistikk, der han jobbet med Bring Trucking og Base-base. – I siste hospitering jobbet jeg i tidligere konsernstab Kommunikasjon og strategi, hvor jeg var med på den nye konsernstrategiprosessen. Denne bakgrunnen har gitt meg erfaringer og kjennskap i vidt forskjellige deler av Posten og Bring.

Traineer med ulike bakgrunner

Bredden av forretningsområder gjør at Posten ser etter traineer med ulik bakgrunn og kompetanse. I programmet finner du økonomer som Kristian, men også studenter fra teknologifag, logistikk, strategi og forretningsutvikling, ledelse, prosjektledelse, HR-fag, markedsføring, samfunnsfag og miljøfag. Dette mangfoldet skaper økte muligheter for å lære av hverandre, men ulike faglige perspektiver gjør det også ekstra viktig med god ledelse. Det er noe Kristian er bevisst på i sin nåværende rolle som leder for innovasjon og teknologi i et av Postens forretningsområder. – Som leder er min kanskje viktigste oppgave å sørge for at teamet fungerer optimalt, understreker han.

Innovasjon i høysetet

Visjonen til Posten og Bring er å gjøre hverdagen enklere og verden mindre, og som en av Nordens ledende aktører innen netthandel er de på god vei. – Posten er en viktig samfunnsaktør og det de står for passer svært godt med mine verdier, forteller Kristian. For å opprettholde denne posisjonen, er innovasjon og utvikling høyt på agendaen. Det kan Kristian bekrefte: – Vi er i en bransje med tøff konkurranse, og er hele tiden avhengige av å prestere på et høyt nivå og utvikle oss, sier han. Det gir en «drive» og fremdrift i organisasjonen som passer meg godt. Et bevis på utviklingen er at Innomag i år kåret Posten Norge til Norges mest innovative virksomhet. Dersom du som trainee er opptatt av å lære mye og utvikle deg selv samtidig som du kan utvikle Posten og Bring som selskap og bransjen i sin helhet, er ikke Kristian i tvil. – Posten er et klart førstevalg, avslutter han.

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Riksrevisjonen
Utvikling, variasjon og revestreker; et innblikk i Riksrevisjonen
Les mer
FINN.no
Skymigreringen til FINN; kanskje det mest hårete målet i 2020!
Les mer
Orkla
A home to grow
Les mer
Storebrand
Storebrand utvikler morgendagens stjerner innen bærekraftig finans
Les mer