Ingeniør

CGI

Vi brenner for å utvikle talent!

2022-08-30

Lesetid ca 4 min

Camilla Tøftum Ranner og Espen Lindstad er begge akkurat ferdig med sitt første år av CGIs talentprogram for nyutdannede. De valgte å starte sin arbeidskarriere innen IT da bransjen er i stadig endring, man er i kontinuerlig utvikling og det finnes mange spennende utfordringer og karrieremuligheter.

CGI har en visjon om å utvikle markedets beste talenter. I gjennom CGIs 2 årige talentprogram får deltakerne tilbud om en rekke ulike kurs for både faglig kompetanseøkning og for utvikling av konsulentferdigheter. I programmet møter man ambisiøse, dyktige og engasjerte konsulenter med ulik bakgrunn og utdannelse. Camilla T Ranner og Espen Lindstad har akkurat fullført sitt første år i CGIs talentprogram.

 

– Jeg synes talentprogrammet gir en kjempebra start på arbeidslivet, med kurs, oppfølging av en egen fadder og en mentor. Ved å ha en egen dedikert mentor har jeg en erfaren kollega jeg kan rådføre meg med og som kan gi meg støtte. Jeg opplever også talentprogrammet som veldig sosialt. Vi er en sammensveiset gjeng på tvers av faglig retning og vi blir veldig godt kjent med hverandre, sier Camilla.

 

– Ja, talentprogrammet, og spesielt introperioden de første ukene når man starter, gir en fin overgang til konsulenthverdagen. Programmet legger vekt på hvordan man skal jobbe sammen som et team for å best mulig forstå kundens behov, løse utfordringene og presentere. Dermed får man med seg et sett med ferdigheter man kan falle tilbake på i de prosjektene man er i. I tillegg til det faglige, gir programmet et sterkt sosialt nettverk og en arena utenfor arbeidstiden også, forteller Espen.

CGIs talentprogrammet er delt inn i to ulike retninger: Business eller Tec

Business er for dem som brenner for innovasjon, brukeropplevelse og digital transformasjon, og som ønsker å endre verden ved bruk av teknologi. Tech er for dem som elsker å løse krevende utfordringer ved hjelp av programmering. Ved begge retninger vil du få noen av Norges absolutt beste talenter som kolleger.

 

 

Espen har en master i ingeniørvitenskap fra NTNU og for han falt det naturlig å velge Tech-retningen i talentprogrammet. Han trives best når han kan jobbe analytisk med data der man løser hverdagsproblemer, optimaliserer arbeidsflyter eller automatiserer prosesser ved bruk av ny og spennende teknologi.

"Jeg liker å være med i hele prosessen; fra å definere kundens problemstillinger og behov, til man tar i bruk teknologien og analyserer dataene for å levere bedre innsikt og forståelse”.

- Espen Lindstad

Camilla går business-sporet, men anser seg selv for å være en slags hybrid. Hun har en bakgrunn fra NTNU i Trondheim, med mastergrad innen Informatikk. I CGI er hun tilknyttet CRM-avdelingen der hun jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning.

 

"Som konsulent innen Microsoft Dynamics CE og Power Platform får jeg mulighet til å programmere og bidra med å løse kundens utfordringer på andre måter. Jeg liker å jobbe med problemløsning samtidig som jeg skaper noe som gir verdi for andre, som gir nytte, glede og forenkler hverdagen."

- Camilla T Ranner

Bratt læringskurve og en meningsfull hverdag

Espen forteller at hans første år har lært han å bli en bedre konsulent ved å fokuserere på hvordan han best mulig kan tilføre kunden verdi.

– Gjennom prosjektet jeg har vært på har jeg måtte sette meg inn i flere nye teknologier og arbeidsmetodikker. Overgangen fra studentlivet byr på en hverdag med mer struktur og meningsfullt arbeid. Arbeidslivet, spesielt for konsulenter, gjør at man går fra å være student og kun tenke på seg selv, til også å måtte tenke på arbeidsgiver og kunde. Det blir stilt flere krav til deg og det kan virke utfordrende, men samtidig så mye mer givende.

 

Camilla forteller at for henne er det viktig med et godt sosialt miljø og mulighet for å lære og utvikle seg gjennom spennende prosjekter der hun blir utfordret. Dette har hun absolutt fått erfare i CGI:

 

– Det første året i CGIs talentprogram har vært veldig bra! Det har vært en fin og trygg overgang fra studietilværelsen, og har gitt meg en god start på arbeidslivet. Læringskurven har vært bratt og jeg har fått mulighet til å delta på flere kurs, og tatt sertifiseringer, i tillegg til at jeg har lært utrolig mye gjennom prosjekt hos kunde. Samtidig har jeg fått mange nye gode venner.

Hvem vil dere anbefale å søke CGIs talentprogram?

Camilla og Espen forteller at talentprogrammet passer for deg som er interessert i teknologi, er nysgjerrig og ønsker faglig og personlig utvikling.

 

– Siden man er med på å forme talentprogrammet og drive det videre, bør man også være engasjert og glad i utfordringer. I tillegg finner vi på mye gøy utenfor jobb, så man bør også være sosial og omgjengelig, sier Camilla.

 

– Som et stort internasjonalt selskap, vil CGI være en god arena for dem som ønsker å danne seg et stort nettverk. Talentprogrammet legger vekt på å utvikle modne kryssfunksjonelle team, så både folk med teknisk og businessrettet bakgrunn oppfordres til å søke. Gjennom talentprogrammets innhold, kursing og sertifiseringer gis det en stor fleksibilitet for å spisse karrieren sin i den retningen man ønsker. I tillegg til å like å jobbe i team, vil jeg anbefale CGI for personer som tar utfordringer på strak arm og som ikke er redd for å feile, avslutter Espen.

 

Hos CGI venter en variert arbeidsdag, en bratt læringskurve og spennende utfordringer. Du får den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å utvikle deg og vokse. Teamet er sentralt i CGI der man deler av sin kompetanse og erfaring slik at man sammen oppnår fremgang og beveger seg fremover.

 

Les mer om CGIs talentprogram og send gjerne inn en søknad innen 2. oktober for oppstart i august 2022. www.cginorge.no/talent

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Siemens
Dytter teknologifronten globalt
Les mer
Aker Solutions
This is Aker Solutions
Les mer
EY (Ernst & Young)
EY: Om flinke folk, dataanalyse og bærekraft.
Les mer
GK Norge
-Jeg satt faktisk og ventet på at GK skulle lyse ut stillinger for nyutdannede
Les mer