IT

Bekk

En læringsarena med bredde

2022-05-13

Lesetid ca 4 min

Foto: Sigurd Hagen Falk, Mari Røysheim og Mats Byrkjeland

Det kan være vanskelig å velge mellom breddekunnskap og dybdekunnskap. I Bekk trenger du heldigvis ikke velge, begge retninger kan forfølges.

Bekk er like mye en læringsarena som en arbeidsplass, og læringen begynner fra første dag.

– Alle nyansatte begynner med en to uker lang Bootcamp, forteller Mari. De to ukene består av teambuilding for å bli kjent, men også innføring i grunnleggende konsulentskills. Det er veldig intensivt, og veldig gøy.


– I tillegg til de nyansatte, er det 12-15 coacher og flere fra ledelsen som guider og støtter oss, supplerer Mats. Vi går gjennom mange caser som skal løses i grupper, og det gir et godt innblikk i hvordan det er å være konsulent. Det fremste jeg lærte, er at kommunikasjon er gull. Du skal aldri undervurdere risikoen for å misforstå eller bli misforstått.

Sigurd var med på Bootcamp for tre år siden, og bruker fortsatt lærdommen fra de ukene.

– De erfarne konsulentene som var med grillet oss i case-oppgavene, i stor grad på samme måte som kunder gjør det. Det gjorde meg bedre forberedt på de kjente fellene man går i som fersk konsulent. Joda, jeg gikk i dem jeg også, men jeg var i alle fall klar over dem. Jeg var forberedt.

Læring gjennom faggrupper

Etter de to første ukene, blir alle nyansatte invitert inn i faggrupper, som for eksempel Tech Oppstart, som er faggruppen for de ferske teknologene. Medlemmene møtes annenhver uke i et halvt år. Deretter kan man selv velge hvilken faggruppe man ønsker å være med i det neste året.

– Vi har 33 ulike faggrupper, så spekteret er veldig bredt, sier Mats. Nå er jeg med i gruppen for Mobil, som er tett relatert til prosjektet jeg jobber med, nemlig den nasjonale reiseplanleggeren Entur. Der jobber jeg med React Native, og har, sammen med en fra React-faggruppa, fått lov til å lage og holde en workshop om teknologien for både faggruppene våre og et annet prosjekt i Bekk, samt studenter i Kristiansand. Snart skal vi også holde workshop på UiT og UiO.

 

– Jeg har på min side valgt gruppen for Elm, som er et frontend-språk, forteller Mari. Jeg har valgt å rendyrke noe jeg kjenner fra prosjekthverdagen, i stedet for å lære bedre noe jeg ikke kan så godt. Jeg synes det er befriende å kunne velge å bli veldig god i noe, snarere enn å måtte bli passe god i mye.

Ulike karriereveier

En karriere i Bekk er på ingen måter ensformig, da det legges opp til faglig utvikling man i stor grad kan bestemme selv.

– Som med faggruppene, kan du i stor grad påvirke din egen karrierevei, sier Sigurd. Sammen med personalansvarlig og fagleder har vi jevnlige utviklingssamtaler som staker ut kursen for egen utvikling. Jeg trodde jeg var fast bestemt på å jobbe med backend, men så kastet jeg meg på frontend og har i grunn erfart at jeg trives med å kunne et bredt spekter av fag og teknologier. I prosjekt jobber jeg som Tech lead, og får dermed ledererfaring i tillegg. Å sette sammen noen av oss generalister med folk med spisskompetanse er en fin kombinasjon, og vi har mye av begge her i Bekk.


– Utviklingssamtalene er en fin arena for å diskutere hva man ønsker å bli bedre på, legger Mari til. Vi setter konkrete mål for det kommende halvåret, og har dermed noe å jobbe mot. Jeg har blant annet holdt foredrag på fagdagen vår, noe som var utenfor min komfortsone.

Tips til kommende konsulenter

På spørsmål om hva studenter som snuser på en konsulenttilværelse bør gjøre i sine siste år på skolen, er trioen fra Bekk veldig samstemte.

– Mitt råd er å fokusere på det man liker, som motiverer mest, enten det er AI, databaser, web, Java, Python eller hva det skulle være, sier Mats.

 

– Enig, legger Mari til. Studerer du noe du synes er gøy er sjansen stor for at du får gode resultater, og da blir du en attraktiv kandidat. Jeg er jo et eksempel på at man ikke trenger en typisk IT-bakgrunn for å bli ansatt, jeg har en master i teoretisk fysikk fra Blindern.

 

– Når du studerer noe du virkelig brenner for, så lærer du ikke bare et fag, men du lærer å bli engasjert, og det er utrolig viktig i enhver jobb, avslutter Sigurd.

Snapchat og Instagram: @livetibekk

Bekk

Vil du bli bedre kjent med Bekk? Podcast: https://shows.pippa.io/bekkopen Fagblogg: https://blogg.bekk.no Bekk Teknologiradar: https://radar.bekk.no

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Difi
Et faglig spennende samfunnsoppdrag
Les mer
Statens vegvesen
De ansatte velger vegen videre
Les mer
Fremtind
En kort historie om Fremtinds designsystemkultur
Les mer
Gjensidige
Fra forsker til leder for IT-avdeling
Les mer