IT

Økonomi

PwC

En ære som forplikter

2022-05-13

Lesetid ca 5 min

Foto: Personaldirektør Katarina Roddar og viseadministrerende direktør Johan Rippe

PwC er kåret til Nordens mest attraktive arbeidsgiver blant økonomistudenter. Det er Personaldirektør Katarina Roddar og viseadministrerende direktør Johan Rippe er stolte over!

– Det er fantastisk morsomt å være nummer én blant en rekke framgangsrike bedrifter, og det skaper stolthet i organisasjonen. Medarbeiderne våre er de viktigste talspersonene for hvordan det er å jobbe i PwC. Kåringen viser dessuten at vi har vært ærlige i vår beskrivelse av oss som arbeidsgiver, og at det er attraktivt å jobbe her, sier Katarina.

 

– Det er en ære som forplikter, og vi vil fortsette å leve opp til de forventningene dette skaper. Det har gitt en positiv spiral: Når vi har fornøyde medarbeidere og er attraktive som arbeidsgiver, fører det til at alle gjør en bedre jobb hos kundene, og positiv omtale, sier Johan.

Hvordan er kulturen?

– Vi jobber i team med et mangfold av kompetanser og bakgrunner, og det skaper et miljø med kontinuerlig læring. Når du jobber i PwC, kan du håndtere kunder i mange forskjellige bransjer, og størrelsen vår gjør det mulig for oss å oppfylle mange forskjellige ønsker og karriereambisjoner, sier Katarina.

 

– Vi ser for eksempel at mange ønsker å jobbe med verdistyrte og samfunnsansvarlige kunder, og hvis man setter likestilling og mangfold høyt, kan man velge å jobbe med fbedrifter som gjør det samme. Teknologi har ført til at mange bransjer går inn i hverandre, og kundene våre setter pris på at vi bruker vår kunnskap og erfaring til å sikre kryssbefruktning, sier Johan.

Hvordan ser dere på lederskap?

– Vi utvikler oss hele tiden, og lederne våre er utrolig viktige forbilder i denne utviklingen. Riktig lederskap er viktig for å kunne ivareta potensialet til hver enkelt medarbeider og bidra til utvikling hos den enkelte. I tillegg er det viktig at man ønsker å være sin egen motor og lede seg selv i en kunnskapsdrevet verden. Skal vi kunne hjelpe kundene våre å fatte viktige beslutninger, må vi kunne lede dem, sier Johan.

Hva er nytt?

– Vi jobber intensivt for raskt å øke teknologiinnholdet på alle våre forretningsområder, og det betyr at medarbeidernes roller vil endres. Vi fjerner rutinepregede arbeidsoppgaver til fordel for mer kvalifiserte, for eksempel håndtering av store informasjonsmengder og analyser samt å ha en rådgivende funksjon overfor våre kunder. Det vil gjøre arbeidet enda mer interessant framover, sier Johan.

 

– Digitaliseringen innebærer at vi kan fokusere på nye spesialiteter, og at våre medarbeidere kan utvikle sin kompetanse på områdene de brenner for, sier Katarina.

Informasjon om intervjupersonene:

Katarina Roddar
Stilling: Personaldirektør, PwC Sverige.
Utdannelse (skole og eksamensår): BA i HR og personalledelse. Uppsala universitet, uteksaminert i 1995.
Hvilket råd vil du gi til nyansatte?”For å lykkes må du våge å mislykkes. Da kommer du til å gripe alle mulighetene du får, og få en fantastisk utviklingskurve.”

 

Johan Rippe
Stilling: Markedsansvarlig og viseadm.dir., PwC Sverige.
Utdannelse (skole og eksamensår): Siviløkonom. Göteborgs universitet, uteksaminert i 1995.
Hvilket råd vil du gi til nyansatte?”Vær åpen, positiv og våg å teste ut nye ting – men våg også å si nei når det er noe du ikke ønsker å gjøre.”

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Siemens
Med begge bena plantet i det grønne skiftet
Les mer
Statens vegvesen
Dette er en test
Les mer
SEB
Å bryte med normen kan ha sine fordeler
Les mer
Bane NOR
100 algoritmer gjør 100 år gammel infrastruktur bedre
Les mer