Ingeniør

Lyse

Julie ble graduate i Lyse midt i strømkrisen

2023-04-03

Nyutdannede Julie Therese Svane har de siste 8 månedene jobbet som kraftanalytiker i Lyse Produksjon. Her har hun virkelig fått jobbe med det «alle snakker om», nemlig strømpriser.

Snart skal Julie videre til et nytt selskap i Lyse-konsernet, etter åtte måneder hos kraftprodusenten Lyse Produksjon. Som sivilingeniør fra UiT – Norges Arktiske Universitet har hun spesialisert seg på kombinasjonen teknologi og fornybar energi – noe som passer ypperlig når man jobber med kraftanalyse og kraftprognoser.

 

– Jeg har fått være med på virkelig spennende og dagsaktuelle prosjekter – alt fra strømpriser og havvind til magasinfylling og bærekrafts-rapportering.

 

Som graduate får du innsikt i mange ulike deler av et selskap, som du kanskje ellers ikke ville fått. I tillegg får du delta på mange kjekke og aktuelle prosjekter.

 

Til forskjell fra en trainee skal en graduate rullere internt i flere selskaper gjennom en toårsperiode. Julie er sikret fast jobb i Lyse etter at hun har fullført programmet.

 

– Jeg har stortrivdes fra første dag i Lyse, og er veldig spent på hvordan det blir i et nytt selskap i konsernet. Jeg ønsker å jobbe innenfor energi-området i konsernet, og jeg motiveres av å kunne bidra til det grønne skiftet, sier hun.

 

– Som graduate får du innsikt i mange ulike deler av et selskap, som du kanskje ellers ikke ville fått. I tillegg får du delta på mange kjekke og aktuelle prosjekter.

 

I sommer skal Julie være prosjektleder der fire av sommerstudentene vil inngå i prosjektgruppen. Det er en mulighet som alle graduater i Lyse får.

 

– Da får man prosjektledererfaring tidlig i karrieren, noe jeg ikke har erfaring med fra før. Så det ser jeg fram til, sier hun.

 

– Jeg anbefaler andre nyutdannede å søke graduate-stillinger i Lyse – det er en utrolig fin måte å kickstarte karrieren på!

 

www.lysekonsern.no/karriere

 

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Lyse
I Lyse blir karrieren din i stor grad slik du vil
Les mer
Lyse
Et selskap du vil skal gjøre det bra
Les mer
OBOS
Slik gikk Ørjan fra summer intern til utviklingssjef
Les mer
Lyse
Julie ble graduate i Lyse midt i strømkrisen
Les mer