Ingeniør

Lyse

Julie ble graduate i Lyse midt i strømkrisen

2023-04-03

Nyutdannede Julie Therese Svane har de siste 8 månedene jobbet som kraftanalytiker i Lyse Produksjon. Her har hun virkelig fått jobbe med det «alle snakker om», nemlig strømpriser.

Snart skal Julie videre til et nytt selskap i Lyse-konsernet, etter åtte måneder hos kraftprodusenten Lyse Produksjon. Som sivilingeniør fra UiT – Norges Arktiske Universitet har hun spesialisert seg på kombinasjonen teknologi og fornybar energi – noe som passer ypperlig når man jobber med kraftanalyse og kraftprognoser.

 

– Jeg har fått være med på virkelig spennende og dagsaktuelle prosjekter – alt fra strømpriser og havvind til magasinfylling og bærekrafts-rapportering.

 

Som graduate får du innsikt i mange ulike deler av et selskap, som du kanskje ellers ikke ville fått. I tillegg får du delta på mange kjekke og aktuelle prosjekter.

 

Til forskjell fra en trainee skal en graduate rullere internt i flere selskaper gjennom en toårsperiode. Julie er sikret fast jobb i Lyse etter at hun har fullført programmet.

 

– Jeg har stortrivdes fra første dag i Lyse, og er veldig spent på hvordan det blir i et nytt selskap i konsernet. Jeg ønsker å jobbe innenfor energi-området i konsernet, og jeg motiveres av å kunne bidra til det grønne skiftet, sier hun.

 

– Som graduate får du innsikt i mange ulike deler av et selskap, som du kanskje ellers ikke ville fått. I tillegg får du delta på mange kjekke og aktuelle prosjekter.

 

I sommer skal Julie være prosjektleder der fire av sommerstudentene vil inngå i prosjektgruppen. Det er en mulighet som alle graduater i Lyse får.

 

– Da får man prosjektledererfaring tidlig i karrieren, noe jeg ikke har erfaring med fra før. Så det ser jeg fram til, sier hun.

 

– Jeg anbefaler andre nyutdannede å søke graduate-stillinger i Lyse – det er en utrolig fin måte å kickstarte karrieren på!

 

www.lysekonsern.no/karriere

 

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Lyse
Kristian (32) leder bedriftsidrettslaget i et stort konsern
Les mer
Lyse
I Lyse blir karrieren din i stor grad slik du vil
Les mer
Lyse
Et selskap du vil skal gjøre det bra
Les mer
Siemens
Dytter teknologifronten globalt
Les mer