Ingeniør

OBOS

Slik gikk Ørjan fra summer intern til utviklingssjef

2022-09-30

Lesetid ca 2 min

For fem år siden startet Ørjan Hurv som summer intern i OBOS. Nå er han med på å finne svaret på hvordan vi skal bo og leve i framtiden.

Han kom til OBOS sommeren 2017, med en bachelorgrad i byggdesign, mastergrad i eiendomsutvikling og forvaltning og et svennebrev som tømrer i bagasjen. Det viste seg å være en god kombinasjon når han skulle få sju ukers arbeidserfaring hos en av Nordens største boligutviklere.

 

– Jeg hadde bare sju uker på å få vist meg fram. Derfor ble det avgjørende at jeg raskt fikk oppgaver å løse på egen hånd. Jeg fulgte to fast ansatte i deres daglige arbeidsoppgaver for å få et innblikk i hvordan de jobbet. Samtidig fikk jeg ansvar for enkeltoppgaver som jeg skulle løse og legge frem for dem, forteller Hurv.

Veien inn i arbeidslivet

Da sommeren var over følte han ikke seg ferdig med OBOS. Hurv ønsket å lære mer og likte at OBOS satset på unge talenter. Sammen med en av lederne sine fant de en løsning som gjorde at han kunne jobbe en dag i uken gjennom det siste året på masterstudiet.

 

– Etter at jeg var ferdig på studiet søkte jeg på en stilling som prosjektlederassistent hos OBOS Fornebu, og fikk den. Det ble min vei inn i arbeidslivet, forteller han.

 

Siden den gang har han fått stadig nye utfordringer. Nå jobber Hurv som utviklingssjef i OBOS Living Lab og er med på å utforme morgendagens boliger. Living Lab er et helt spesielt konsept, et «laboratorium» med 34 boliger, der beboerne selv er med på å utforske ulike konsepter og teknologiske løsninger.

 

Det mest spennende med jobben han har i dag er å teste hypoteser for noe de antar kan gi bedre bokvalitet. Når de så får resultater som støtter hypotesen, føles det som at det man gjør på jobb er viktig i den store samfunnsutviklingen.

 

– Det viktigste for meg i hverdagen er at jeg kan utfordre meg selv og lære nye ting. Jeg er en ambisiøs person og føler OBOS har vært veldig behjelpelig med å støtte meg i overgangen fra studiet og ut i arbeidslivet. I den fasen trenger alle litt ekstra støtte og hjelp for å finne ut av hvordan ting egentlig fungerer.

 

Hurv er fornøyd med oppfølgingen fra arbeidsgiver, også etter oppstarten.

 

– Jeg er en ambisiøs person. Jevnlige samtaler med leder hvor vi setter mål for personlig utvikling, og check-in der vi sjekker at vi på riktig kurs, er svært motiverende for meg. Når jeg i tillegg er en del av et så stort nettverk med mange ressurser og mye kunnskap innenfor ulike fagfelt, så er det veldig nyttig for å utvikle seg videre, mener han.

 

Han er ikke i tvil om hva han vil anbefale andre studenter i samme situasjon som han stod i for noen år siden: – Først av alt, søk om å bli summer intern! I søknaden, fortell om hvorfor du ønsker å jobbe akkurat der og hvordan du ønsker å påvirke fremtidens prosjekter med dine visjoner.

Vil du også bli summer intern i OBOS? Søk programmet nå:

https://nye.obos.no/dette-er-obos/jobb-i-obos/summer-intern-i-obos/

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

OBOS
Fra kraner til kode; digitalisering av byggebransjen
Les mer
OBOS
Fremtiden i praksis
Les mer
ABB
Mangfold og inkludering står sentralt i ABB
Les mer
Sopra Steria
Mer opptatt av gode ideer enn hierarki
Les mer