Ingeniør

OBOS

Slik gikk Ørjan fra summer intern til utviklingssjef

2022-09-30

Lesetid ca 2 min

For fem år siden startet Ørjan Hurv som summer intern i OBOS. Nå er han med på å finne svaret på hvordan vi skal bo og leve i framtiden.

Han kom til OBOS sommeren 2017, med en bachelorgrad i byggdesign, mastergrad i eiendomsutvikling og forvaltning og et svennebrev som tømrer i bagasjen. Det viste seg å være en god kombinasjon når han skulle få sju ukers arbeidserfaring hos en av Nordens største boligutviklere.

 

– Jeg hadde bare sju uker på å få vist meg fram. Derfor ble det avgjørende at jeg raskt fikk oppgaver å løse på egen hånd. Jeg fulgte to fast ansatte i deres daglige arbeidsoppgaver for å få et innblikk i hvordan de jobbet. Samtidig fikk jeg ansvar for enkeltoppgaver som jeg skulle løse og legge frem for dem, forteller Hurv.

Veien inn i arbeidslivet

Da sommeren var over følte han ikke seg ferdig med OBOS. Hurv ønsket å lære mer og likte at OBOS satset på unge talenter. Sammen med en av lederne sine fant de en løsning som gjorde at han kunne jobbe en dag i uken gjennom det siste året på masterstudiet.

 

– Etter at jeg var ferdig på studiet søkte jeg på en stilling som prosjektlederassistent hos OBOS Fornebu, og fikk den. Det ble min vei inn i arbeidslivet, forteller han.

 

Siden den gang har han fått stadig nye utfordringer. Nå jobber Hurv som utviklingssjef i OBOS Living Lab og er med på å utforme morgendagens boliger. Living Lab er et helt spesielt konsept, et «laboratorium» med 34 boliger, der beboerne selv er med på å utforske ulike konsepter og teknologiske løsninger.

 

Det mest spennende med jobben han har i dag er å teste hypoteser for noe de antar kan gi bedre bokvalitet. Når de så får resultater som støtter hypotesen, føles det som at det man gjør på jobb er viktig i den store samfunnsutviklingen.

 

– Det viktigste for meg i hverdagen er at jeg kan utfordre meg selv og lære nye ting. Jeg er en ambisiøs person og føler OBOS har vært veldig behjelpelig med å støtte meg i overgangen fra studiet og ut i arbeidslivet. I den fasen trenger alle litt ekstra støtte og hjelp for å finne ut av hvordan ting egentlig fungerer.

 

Hurv er fornøyd med oppfølgingen fra arbeidsgiver, også etter oppstarten.

 

– Jeg er en ambisiøs person. Jevnlige samtaler med leder hvor vi setter mål for personlig utvikling, og check-in der vi sjekker at vi på riktig kurs, er svært motiverende for meg. Når jeg i tillegg er en del av et så stort nettverk med mange ressurser og mye kunnskap innenfor ulike fagfelt, så er det veldig nyttig for å utvikle seg videre, mener han.

 

Han er ikke i tvil om hva han vil anbefale andre studenter i samme situasjon som han stod i for noen år siden: – Først av alt, søk om å bli summer intern! I søknaden, fortell om hvorfor du ønsker å jobbe akkurat der og hvordan du ønsker å påvirke fremtidens prosjekter med dine visjoner.

Vil du også bli summer intern i OBOS? Søk programmet nå:

https://nye.obos.no/dette-er-obos/jobb-i-obos/summer-intern-i-obos/

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

OBOS
Fra kraner til kode; digitalisering av byggebransjen
Les mer
OBOS
Fremtiden i praksis
Les mer
Statkraft
En framtid vi kan leve av. En framtid vi kan leve med
Les mer
Norconsult
Men hva vil du egentlig bli når du blir stor?
Les mer