Økonomi

OBOS

Fremtiden i praksis

2022-04-14

Lesetid ca 3 min

Foto: Prosjektleder i OBOS Living Lab, Ørjan Hurv

OBOS sin visjon er å bygge fremtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer. For å realisere denne visjonen har nå OBOS gjort sin største og mest håndfaste satsing på fremtidens bolig; OBOS Living Lab er et boliglabratorium med 34 utleieenheter som ligger midt i hjertet av Vollebekk i Oslo.

Her skal beboerne utforske ulike bokonsepter og teknologiske løsninger, som vil gi innsikt i hvordan vi kan bo best mulig i framtiden.

 

Prosjektleder i OBOS Living Lab, Ørjan Hurv, er med på å finne svaret på hvordan vi skal leve og bo i fremtiden. Hurv startet som sommertrainee i 2017, og har vært i OBOS siden. Han har en bachelorgrad i byggdesign og en mastergrad i eiendomsutvikling og forvaltning. I tillegg til det har han også svennebrev som tømrer.

Økt livskvalitet og bærekraft

– Sammen med de fremste aktørene i bransjen, og beboerne i OBOS Living Lab skal vi finne ut av hva som bidrar til økt livskvalitet gjennom konkrete test- og innovasjonsprosjekter, forteller Ørjan. – Vi skal blant annet teste ut hvordan SmartHjem teknologi kan gi merverdi for brukerne, og hvordan ulik utforming av fellesskapsløsninger kan bidra til et bedre bomiljø. Den viktigste kunnskapen vil vi få av de beboerne som vil leve med og i de løsningene vi tester ut. Derfor legger vi stor vekt på at disse skal representere et bredt spekter av ulike OBOS- medlemmer.

 

Den nye boligblokken vil også ta i bruk mye teknologi som registrerer ulike parametere knyttet til infrastruktur og bærekraft. – Gjennom de opplevde tilbakemeldingene fra beboerne, kombinert med den kvantitative informasjonen vi kan hente ut av de byggetekniske installasjonene, får vi et svært bredt erfaringsgrunnlag, mener Ørjan. ­– Dette vil gjøre det mulig for oss å se hvordan produktene og tjenestene våre kan bli enda bedre.

Samarbeidet med ulike partnere innen byggeindustrien tror Hurv vil bidra til at gode løsninger enda raskere tas i bruk av bygge bransjen. – Det arbeidet vi gjør her tror vi kan bidra til å flytte bransjen i en mer bærekraftig retning, understreker han. – Dette gjelder selvsagt klima og miljø, men også sosial bærekraft, i form av å gjøre gode bomiljøer tilgjengelig for flere.

Fra sommertrainee til en variert og omfattende arbeidshverdag

Som prosjektleder i OBOS Living Lab er Hurv ansvarlig for følge de prosjektene som skjer i labben, men hans hovedansvar er forretningskonseptet, og partnere. Ettersom Living Lab er et helt nytt konsept som ingen har gjort før, er man nødt til å skape sin egen arbeidshverdag selv, mener Hurv. Det gjør at dagene varierer, man er i alt fra møter og forhandlinger til ut på byggeplassen. Stillingen innebærer også lede menneskene man jobber med til å yte det maksimale.

 

– Det å skape den teamfølelsen og se at de menneskene som jobber i prosjektet trives og har det bra er også en viktig del av hverdagen, avslutter Ørjan.

 

Etter litt over 4 år i OBOS har Hurv allerede rukket å ha flere ulike roller i ulike avdelinger/divisjoner, blant annet som prosjektingeniør i OBOS Eiendom og prosjektleder i OBOS Fornebu. Hans tips til studenter og nyutdannede er:

 

– Det viktigste er å finne noe man brenner for og har det gøy. Det tror jeg er to veldig viktige forutsetninger, og da kommer mye av det andre naturlig og automatisk. Og så er et annet godt tips; tørr å si ja til nye utfordringer og vær nysgjerrig.

 

Les mer om OBOS Living Lab

 

Gjør som Ørjan og søk sommertraineeprogrammet vårt eller sjekk andre ledige stillinger

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

OBOS
Slik gikk Ørjan fra summer intern til utviklingssjef
Les mer
OBOS
Fra kraner til kode; digitalisering av byggebransjen
Les mer
Sopra Steria
Marius og Helena nyter solnedgangen fra Oslos fineste takterrasse
Les mer
RSM Norge
4 fordeler og 1 ulempe med å være akkurat passe store
Les mer