IT

DNB

Å satse handler også om mot

2022-05-13

Lesetid ca 4 min

Foto: Emmy Egidius Austvik, graduate og Olav Lognvik, senior IT-arkitekt

Å gå gjennom den betydelige omstillingen og digitaliseringen DNB har vært gjennom de siste årene har krevd betydelige investeringer, mye utvikling, heftig arbeidsinnsats og gode doser mot.

Emmy og Olav er to ansatte som står midt i digitaliseringen DNB går gjennom. Emmy er graduate og begynte i DNBs avdeling for Cyber Security i august, med en master i Risk Management fra Universitetet i Stavanger i bagasjen.

 

– Å jobbe med ITsikkerhet betyr at du må være skjerpet hele tiden, forteller Emmy. De som prøver å hacke våre systemer er innovative og jobber på spreng, og da må vi jobbe akkurat litt hardere enn dem. Det er en herlig motivasjon.

 

Olav er på sin side tech-lead for «Datamarkedet» på AWS, og har ti års erfaring fra konsulentbransjen og utdanning innen både teknologi og økonomi; ingen ueffen kombinasjon i DNB.

 

– Det som er fint med å jobbe i et såpass mangfoldig selskap som DNB, sier Olav, er at vi innser at teknologien ikke er et mål i seg selv, men et middel for å nå forretningsmålene. Min jobb begrenser seg ikke til å utvikle en analyseplattform, men å legge til rette for at vi gjennom maskinlæring utviklet av dyktige data scientists kan identifisere nye inntektsstrømmer og skape forretningsverdi. Ved å bruke dataene vi genererer kan vi gjøre alt fra å bruke individuell prising, generere leads for kundeansvarlige eller utvikle nye tjenester som for eksempel «safe to spend», som gir kunder informasjon om hvor mye de har å rutte med gitt sitt vanlige kostnadsmønster.

 

– Denne sunne balansen mellom tech og business får man ved å jobbe tett med folk som tenker annerledes, som er et slags motstykke til en selv, legger Emmy til. Den bredden er noe av det mest positive med å jobbe i DNB, nemlig at jeg som teknolog kan lære mye av blant annet økonomer gjennom prosjekter, interne nettverk og frokostmøter.

Omfattende omstilling

Det er en kjent sak at DNB har gått gjennom en imponerende transformasjon de siste årene, fra å være en tradisjonell bank til å ligne mer og mer på et teknologiselskap. Den utviklingen nyter Olav og Emmy godt av.

 

– Som mange andre har jeg lyst til å jobbe i et selskap som ligger langt fremme, og når det kommer til cyber security er det ikke mange i Norge som slår DNB, fortsetter Emmy. Det er et fagfelt som det satses stort på, for det er fortsatt mye som må jobbes med. Det er lite som tyder på at jeg kommer til å kjede meg eller ligge på latsiden i årene som kommer.

 

– Jeg må si meg helt enig, legger Olav til, det er på mange måter slik at alle ingeniører er sikkerhetsingeniører; alle må ha fokus på det fremover. En positiv utvikling jeg har sett på dette fagfeltet er at vi går fra å ha snakket om mange overordnede prinsipper til nå å kunne implementere praktiske løsninger.

Stort mot

DNB har vist at de tør å satse på ny teknologi og viser få tegn til å tråkke på bremsen når det gjelder utvikling av selskapets tjenester.

 

– Da vi lanserte mobilbanken vil man kunne si at vi var litt tidlig ute med tanke på hvor langt vi hadde kommet med utviklingen av løsningen, forteller Olav. Likevel ga vi gass. Det er et av flere eksempler som viser at DNB er modige; vi er offensive til å være en såpass stor bank.

 

– Ja, det er ikke mangel på prosjekter som må kunne omtales som hårete, legger Emmy til. Det er det gøy å være en del av.

Del dette innlegget

DNB Plassering

Økonomi

Artikler du kanskje liker:

DNB
Fordelene med å være størst
Les mer
Yara
Ingen mangel på muligheter
Les mer
Dette selskapet styrer et globalt usynlig sikkerhetsnett fra Norge
Les mer
DNV
“Det motiverer meg å vite at koden jeg skriver bidrar på veien mot målet om netto nullutslipp”
Les mer