Økonomi

Skatteetaten

Fra skolebenken til Norges mest innovative etat

2022-04-14

Lesetid ca 3 min

Blant nærmere 600 søkere, var Ida Mjell og Nicolai Røgeberg to av dem som kom gjennom nåløyet til Skatteetatens Trainee- og Tech Graduate-program.

Sammen med de 11 andre nyansatte tok de i august turen til Oslo for å bli bedre kjent med hverandre og etaten. I løpet to uker var de gjennom ulike sosiale aktiviteter, foredrag, casearbeid og kursing i bl.a. presentasjonsteknikk og design thinking.

Smartere og bedre valg

Nå har de begynt arbeidet sine respektive steder. Ida Mjell er en del av det toårige trainee-programmet, og Nicolai er en del av det ett-årige Tech graduate-program. For tiden er Ida lokalisert i Bergen, hvor hun blant annet skal jobbe med forebyggende arbeid mot arbeidslivskriminalitet og økonomisk kriminalitet innen skatte- og avgiftsområder. Da kommer en master i økonomi og administrasjon fra NHH godt med.

 

Ida forteller at hun søkte på trainee-programmet fordi man får mulighet til å prøve seg i ulike avdelinger, gjennom totalt fire hospiteringer.

 

“Muligheten til å få prøve meg på ulike fagområder er gull for meg. Siviløkonom er en bred utdanning med mange muligheter, og jeg synes det var vanskelig å vite akkurat hva jeg ville jobbe med etter studiene. Før jeg begynte i Skatteetaten, tenkte jeg at de kun drev med skatt. Nå som jeg har begynt å jobbe her, innser jeg at Skatteetaten jobber med mye annet spennende også.”

Forenkle hverdagen

Nicolai Røgeberg på sin side har en mastergrad i forvaltningsinformatikk fra Universitet i Oslo, med en bachelor i demokrati og rettigheter i informasjonssamfunnet (DRI) i bunn.

 

– Det kan være skummelt å gå fra studier til jobb, og da er trainee og tech graduateprogrammene en gyllen mulighet, fordi de er tilrettelagt for nyutdannede.

 

Det kommende året skal han tilbringe med nye kollegaer på kontoret i Oslo, og sammen skal de sørge for Skatteetatens forvaltning av informasjon både internt og eksternt. “Jeg opplever at kollegaene er positive til de perspektivene og ideene jeg har med meg som nyutdannet”.

 

Allerede i oktober ser Ida, Nicolai og resten av nyansatt-gjengen hverandre igjen, da det er duket for en av flere samlinger i Oslo. Traineene og Tech graduate ansatte fra 2021 vil også delta på fremtidige samlinger, og som trainee og tech graduate får man et stort kontaktnett i hele organisasjonen. Før den tid skal de fortsette å jobbe mot ett felles mål; å sikre finansieringen av velferdsstaten.

 

Nå rekrutterer vi nyutdannede til oppstart høsten 2022!

Les mer om programmet og legg inn en søknad her

 

Husk å søke innen torsdag 7. oktober.

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Skatteetaten
En fremtidsrettet sommerjobb
Les mer
OBOS
Fra kraner til kode; digitalisering av byggebransjen
Les mer
Yara
Slik gjør Yara bærekraft til en sentral del av driften
Les mer
Kongsberg Gruppen
Spennende prosjekter på tvers av landegrensene
Les mer