IT

TUI Nordic

”Vi har bestemt at alle her hos oss, uansett jobb, skal lære seg AI”

2022-05-13

Lesetid ca 4 min

Text: Camilla Rindås

Foto: Patrik Lundin

Foto: Andreas Markerud, Head of Data - Analytics & Machine Learning.

Andreas Markerud brenner for data og AI og liker å klatre sammen med kolleger.

Etter eksamen jobbet Andreas en stund i konsulentbransjen, men søkte seg til TUI for å jobbe tettere på kundene.

 

– En god venn tipset meg om at TUI lå langt fremme når det gjelder webutvikling – og at de hadde mye data å jobbe med! Dessuten hørte jeg at det var en moderne arbeidsplass med gode kolleger.

 

I dag er Andreas sjef for data, analytics og maskinlæring. En viktig del av rollen hans er å se fremover for å forstå hvordan kundene ønsker å reise i fremtiden.

 

– Vi må bruke automasjon og data for å frigjøre tid og energi til verdiskapende arbeid, og gjøre det enkelt for kundene våre å finne de riktige produktene og opplevelsene. Dette er så viktig for oss at vi nettopp har bestemt at alle i TUI, uansett jobb, skal lære seg AI. Det er fantastisk å se nysgjerrigheten hos alle kollegene – den vil jeg oppmuntre enda mer.

Hva er det morsomste med jobben din?

– Å få levere verdi til dem som reiser og som vil reise med oss. Jo bedre vi forstår kunden og forbrukeren, desto mer relevante kan vi være. Det er også svært interessant å se fremover og diskutere ulike strategier. Men ut over det daglige arbeidet er det kollegene mine som er det morsomste, vi er en fin gjeng her i TUI!

Vi samarbeider mye på tvers av landegrensene, og kontoret er fullt av kolleger fra andre land.

Hvordan vil du beskrive TUI som arbeidsplass?

– Det er et livlig kontor, jeg kjenner energien med det samme jeg kommer inn gjennom døren. Hele kontoret er aktivitetsbasert, man kan sitte og jobbe hvor man vil. Selskapet har også et stort fokus på trening, og i lunsjen pleier vi å løpe en tur eller gå og klatre.

Hva innebærer det å vokse og utvikle seg hos dere?

– Siden TUI er et globalt selskap, finnes det muligheter til å jobbe på andre markeder. Vi samarbeider mye på tvers av landegrensene, og kontoret er fullt av kolleger fra andre land. TUI tror på kontinuerlig læring, og blant annet skal alle medarbeidere gjennomføre 40 timers videreutdanning per år. Man kan velge selv blant våre “masterclasses”, som holdes av andre medarbeidere. Jeg har selv ansvar for en slik klasse, noe som er ekstremt givende. Sharing is caring!

Andreas Markerud

Tittel: Head of Data, Analytics & Machine Learning.
Utdanning: Dataingeniør, Lunds Tekniska Högskola, eksamen 2010.
Favorittreisemål og hvorfor? ”Mexico. Jeg var der for to år siden og drømmer meg fremdeles tilbake.

TUI i Norden består av reisearrangørene TUI Sverige, TUI Norge, TUI Danmark og TUI Finland, pluss Nazar og flyselskapet TUI fly. TUI Nordic har siden år 2000 vært en del av det verdensledende reisekonsernet TUI Group. Det største nordiske kontoret ligger på Söder Mälarstrand 27 i Stockholm. Administrerende direktør er Alexander Huber.

Antall medarbeidere: Ca. 1600.

Les mer: https://jobs.tuinordic.com

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Bane NOR
I en digital verden setter vi mindre spor med mer skinner
Les mer
Skatteetaten
En fremtidsrettet sommerjobb
Les mer
Statens vegvesen
Hvorfor være sjef når du kan være leder?
Les mer
Storebrand
Aldri en kjedelig dag på jobben
Les mer