Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Å satse handler også om mot

Emmy Egidius Austvik, graduate og Olav Lognvik, senior IT-arkitekt

Å gå gjennom den betydelige omstillingen og digitaliseringen DNB har vært gjennom de siste årene har krevd betydelige investeringer, mye utvikling, heftig arbeidsinnsats og gode doser mot.

Emmy og Olav er to ansatte som står midt i digitaliseringen DNB går gjennom. Emmy er graduate og begynte i DNBs avdeling for Cyber Security i august, med en master i Risk Management fra Universitetet i Stavanger i bagasjen.

- Å jobbe med ITsikkerhet betyr at du må være skjerpet hele tiden, forteller Emmy. De som prøver å hacke våre systemer er innovative og jobber på spreng, og da må vi jobbe akkurat litt hardere enn dem. Det er en herlig motivasjon.

Olav er på sin side tech-lead for «Datamarkedet» på AWS, og har ti års erfaring fra konsulentbransjen og utdanning innen både teknologi og økonomi; ingen ueffen kombinasjon i DNB.

- Det som er fint med å jobbe i et såpass mangfoldig selskap som DNB, sier Olav, er at vi innser at teknologien ikke er et mål i seg selv, men et middel for å nå forretningsmålene. Min jobb begrenser seg ikke til å utvikle en analyseplattform, men å legge til rette for at vi gjennom maskinlæring utviklet av dyktige data scientists kan identifisere nye inntektsstrømmer og skape forretningsverdi. Ved å bruke dataene vi genererer kan vi gjøre alt fra å bruke individuell prising, generere leads for kundeansvarlige eller utvikle nye tjenester som for eksempel «safe to spend», som gir kunder informasjon om hvor mye de har å rutte med gitt sitt vanlige kostnadsmønster.

- Denne sunne balansen mellom tech og business får man ved å jobbe tett med folk som tenker annerledes, som er et slags motstykke til en selv, legger Emmy til. Den bredden er noe av det mest positive med å jobbe i DNB, nemlig at jeg som teknolog kan lære mye av blant annet økonomer gjennom prosjekter, interne nettverk og frokostmøter.

Omfattende omstilling

Det er en kjent sak at DNB har gått gjennom en imponerende transformasjon de siste årene, fra å være en tradisjonell bank til å ligne mer og mer på et teknologiselskap. Den utviklingen nyter Olav og Emmy godt av.

- Som mange andre har jeg lyst til å jobbe i et selskap som ligger langt fremme, og når det kommer til cyber security er det ikke mange i Norge som slår DNB, fortsetter Emmy. Det er et fagfelt som det satses stort på, for det er fortsatt mye som må jobbes med. Det er lite som tyder på at jeg kommer til å kjede meg eller ligge på latsiden i årene som kommer.

- Jeg må si meg helt enig, legger Olav til, det er på mange måter slik at alle ingeniører er sikkerhetsingeniører; alle må ha fokus på det fremover. En positiv utvikling jeg har sett på dette fagfeltet er at vi går fra å ha snakket om mange overordnede prinsipper til nå å kunne implementere praktiske løsninger.

Stort mot

DNB har vist at de tør å satse på ny teknologi og viser få tegn til å tråkke på bremsen når det gjelder utvikling av selskapets tjenester.

- Da vi lanserte mobilbanken vil man kunne si at vi var litt tidlig ute med tanke på hvor langt vi hadde kommet med utviklingen av løsningen, forteller Olav. Likevel ga vi gass. Det er et av flere eksempler som viser at DNB er modige; vi er offensive til å være en såpass stor bank.

- Ja, det er ikke mangel på prosjekter som må kunne omtales som hårete, legger Emmy til. Det er det gøy å være en del av.

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft

Bransjebeste

 1. Telenor

Klatrere IT

 1. Utenriksdepartementet
 2. Statistisk sentralbyrå
 3. Statkraft
 4. Itera
 5. Oracle
 6. Nets
 7. Oslo Børs VPS

Årets Nykommere IT

 1. NAV
 2. Coop

Rangeringen IT

 1. Google
 2. Forsvaret
 3. Knowit
 4. Bouvet
 5. Telenor
 6. NAV
 7. Innovasjon Norge
 8. IBM
 9. Cisco Systems
 10. Utenriksdepartementet
 11. Sparebank 1
 12. Samsung
 13. Accenture
 14. Making Waves
 15. Schibsted Media Group
 16. Statistisk sentralbyrå
 17. Funcom
 18. IKEA
 19. Visma
 20. Capgemini
 21. Oslo Kommune
 22. Aker Solutions
 23. ATEA
 24. Forsvarets forskningsinstitutt
 25. Norgesgruppen
 26. Statkraft
 27. Itera
 28. Tine
 29. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 30. Oracle
 31. Sintef
 32. Nets
 33. Oslo Børs VPS
 34. Rolls-Royce
 35. Statnett
 36. Computas
 37. Deloitte
 38. Telia Norge

TOPP 3 økonomi

 1. Innovasjon Norge
Se hele listen

TOPP 3 ingeniør

 1. Sintef
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helsedirektoratet
 2. Folkehelseinstituttet
 3. Helse Sør-Øst
Se hele listen