Ingeniør

Økonomi

Kongsberg Gruppen

Spennende prosjekter på tvers av landegrensene

2022-04-14

Lesetid ca 5 min

​​​An-Magritt Tinlund Ryste

Stilling: Prosjektleder/Programleder

Alder: 35 år

Utdanning: Sivilingeniør fra marineteknikk på NTNU med spesialisering innen Subsea-produksjon

Forretningsområde: Kongsberg Maritime

Land: Norge

An-Magritt Tinlund Ryste glemmer aldri første gang hun gikk om bord oljeriggen med KONGSBERG-logoen på ryggen. Karrieren startet i Kongsberg Maritime som del av et lærlingprogram i regi av Norges Rederiforbund. Der fikk Ryste ta del i spennende prosjekter på tvers av landegrensene. I dag er jobber hun som programleder for autonomsatsningen i Kongsberg Maritime.

OPPGAVER:

Jeg er ansatt i Kongsberg Maritime (KM) som prosjektleder innen teknologi der jeg leder et team med fire andre deltakere. Vi jobber med innovasjonsprosjekter hvor vi blant annet ser på løsninger for utslippsfrie og fullautonome bilferger. I tillegg har jeg en rolle som programleder for autonomisatsningen til KM. Det er de fartøyene over 15 meter som vi kaller for Maritime Autonomous Service Ships (MASS), som f.eks. Yara Birkeland. Det er skip som skal gå i konvensjonell skipstrafikk. Min arbeidsoppgave i dag er å lede utviklingsprogrammet. Det vil si å sette i gang de utviklingsgrepene vi trenger å gjøre for at produktene våre skal være i stand til å gå om bord og operere et ubemannet fartøy. Det vil legger merke til nå er at kundenes behov har endret seg. De er ikke opptatt av selve skipet, men at hele logistikk-kjeden er grønnere. Min rolle i det hele er å drive disse utviklingsløpene, samt identifisere hva vi trenger å utvikle i forhold til våre eksisterende produktporteføljer og sørge for at de utviklingsløpene treffer på de leveranseforpliktelsene vi har.

BAKGRUNN:

Jeg er utdannet sivilingeniør fra marineteknikk ved NTNU, og spesialiserte meg i Subsea-produksjon. Derimot skjønte tidlig at jeg ikke ville jobbe som en typisk ingeniør hvor man ofte sitter med beregninger og analyser. Jeg synes det var mer interessant å arbeide med prosjekteringsmetoder og risikostyringen. Jeg ble først ansatt i KONGSBERG som deres maritime lærling gjennom et trainee-program i regi av Norges Rederiforbund. Det er et lederutviklingsprogram innenfor den maritime klyngen som går over to år. Der fikk jeg virkelig se bredden av den maritime klyngen, samt jobbe med flere forskjellige prosjekter på et internasjonalt nivå.

VERKTØY:

De verktøyene jeg bruker mest er nok Power Point, rapportering og kommunikasjon. Spesielt når vi jobber med nye prosjekter er kommunikasjon veldig viktig. Jeg holder ofte presentasjoner for kunder, men også ledergrupper. Når vi er så store som vi er, så er det viktig å kommunisere at vi er ett KONGSBERG, og at vi jobber sammen på tvers av forretningsområder og land. Mitt personlige verktøy er nok at jeg er veldig nysgjerrig. Jeg føler at jeg har mye å lære fra andre, og jeg er veldig glad i å jobbe i et team. Jeg tror at de beste løsningene kommer når man jobber sammen.

MÅLSETTINGER:

Mine mål er at KONGSBERG skal utnytte potensiale sitt best mulig, og at vi skal ta en posisjon for fremtiden. Kongsberg Maritime er førende innen autonomi. Det at vi klare å komme sammen med en felles løsning og trekke på de beste enhetene slik at vi klarer å utnytte den kompetansen som sitter på tvers. Det er også viktig å vite mer om hva kompetanse som finnes i eget selskap. Det er en av de målsettingene jeg har. At vi lykkes med det første fartøyet, Yara Birkeland. Det er ikke noe alternativ å ikke lykkes med den.

JOBBMINNE:

Da jeg var nyutdannet ble jeg med på en tur til et av anleggene våre i Kina. Å få gå om bord på den første oljeriggen som ligger inntil én kai, fullt utstyrt og klar for å gjøre en jobb ikledd en kjeledress med Kongsberg logoen på – det var en sterk opplevelse. Var også en spesiell følelse å komme om bord å høre mannskapet der si «Her kommer Kongsberg-folka. De kan fikse alt». Du får virkelig kjenne på følelsen av at det vi leverer er viktig, samt at du får muligheten til å møte kunden face-to-face og få se produktet i aksjon. Et annet spesielt øyeblikk var da jeg fikk presentere på EMM og fortelle om hva vi jobber med foran hele Kongsberg Gruppen.

SKJULT TALENT:

Jeg vil si jeg er veldig praktisk anlagt. Jeg kan godt betjene en stikksag eller bygge en garasje. Utenom det så får jeg innimellom en trang til å gjøre litt stand-up. Jeg vil ikke sammenligne meg med en klovn, men jeg liker å ikke ta meg selv så høytidelig, spesielt når jeg er hos folk jeg kjenner veldig godt. Jeg liker å finne på en god del rampestreker og ha det gøy.

Del dette innlegget

Kongsberg Gruppen Plassering

Ingeniør

Artikler du kanskje liker:

Kongsberg Gruppen
MIN JOBB SOM SOFTWAREINGENIØR
Les mer
Storebrand
Storebrand utvikler morgendagens stjerner innen bærekraftig finans
Les mer
Posten og Bring
Posten lover sine traineer mye læring. Og som alltid, leverer de.
Les mer
Skanska
Utvikler du deg – utvikler vi oss
Les mer