Ingeniør

Lyse

Kristian (32) leder bedriftsidrettslaget i et stort konsern

2024-02-09

Foto: Kristoffer Ryde

Kristian Reinskau Knudsen (32) har vært ansatt i Lnett i 4 år, et selskap som er en del av Lyse-konsernet. Han har et stort engasjement for arbeidsmiljøet på jobb.

– Et godt arbeidsmiljø er noe av det aller viktigste på arbeidsplassen, og det mener jeg er helt forankra i Lyse-kulturen. Alle selskapene bærer preg av det. Jeg tror at de i rekrutteringsprosesser leter aktivt etter personer som glir fint inn i arbeidsmiljøet. Det er stor takhøyde for å ta opp ting, og rom for å være sårbar. Det er viktig i et arbeidsmiljø, mener Kristian Reinskau Knudsen.

 

Til daglig er han fagleder i Nettplan, og jobber med å planlegge strømnettet. De har et ganske ungt og sosialt miljø, forteller Kristian:
– Jeg har flere kompiser som jeg har truffet på jobb. Vi feiret nyttår sammen på Hovden. Fokuset på godt arbeidsmiljø reflekteres i personene som jobber her.

Foto: Kristoffer Ryde

Lyse Aktiv

Kristian er svært frilufts-interessert. Da han begynte i Lyse i 2019 meldte han seg umiddelbart inn i bedriftsidrettslaget. I 2021 ble han spurt om å ta over roret.

 

– Når du treffer kollegaene dine på andre arenaer enn på kontoret, er det lettere å bli kjent. Det bygger tillit og skaper kontakt på arbeidsplassen. I tillegg gir det helsegevinst. Nå nærmer vi oss 800 medlemmer og vi prøver å spre tilbudet til alle våre lokasjoner i Norge.

 

I tillegg til et godt og sosialt arbeidsmiljø setter Kristian pris på fleksibiliteten jobben gir ham. Fleksitid og god balanse mellom fritid og arbeidstid er viktig, mener han:
– Jeg har en hund som jeg må hjem til og lufte. Det har aldri vært et problem, og jeg tror det er viktig for folk å ha den fleksibiliteten. Du har mulighet for å jobbe mer hvis du vil, men personlig verdsetter jeg fritiden min ganske høyt. Det er viktig med balanse, og det synes jeg arbeidsgiveren min legger godt til rette for.

Foto: Kristoffer Ryde

Talentprogram og ungt nettverk

I fjor ble Kristian valgt som en av åtte unge i Lyse-konsernet til å delta i et årlig talentprogram. Programmet skal fremme unge arbeidstakere som utmerker seg, og alle får et skreddersydd utviklings- og mentorprogram.

 

– Du får være tett på ledelsen, dra på turer og besøke andre selskaper. Det er veldig sosialt, og vi treffes fortsatt for å spise middag ett år senere, sier Kristian.

 

Han deltar også i Lyse-konsernets nettverk for unge ansatte; Young Professionals. Nettverket arrangerer både faglige og sosiale arrangementer, som gjør det lett å bli kjent på tvers.

 

– Du bygger kompetanse, samtidig som du bygger nettverk. Nettverket gir deg også opplæring og kurs som du ellers ikke ville fått. Jeg anbefaler alle unge og spesielt nye i Lyse til å melde seg inn i nettverket. Det er en glimrende måte å bli kjent med både folkene og selskapet.

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Lyse
Julie ble graduate i Lyse midt i strømkrisen
Les mer
Lyse
I Lyse blir karrieren din i stor grad slik du vil
Les mer
Lyse
Et selskap du vil skal gjøre det bra
Les mer
Fremtind
Vil du skape noe nytt og bygge noe stort?
Les mer