Equinor Plassering
Ingeniør
- 1 Equinor
IT
- 3 Equinor
Økonomi
- 2 Equinor
2022-04-14
Lesetid ca 5 min
Text: Hans Petter Stub
Foto: Equinor/ Arne Reidar Mortensen
Foto: Charlotte Elmelid (31) – senioringeniør elkraft.
For Charlotte er det å kunne være med på å flytte grenser noe av det beste ved å jobbe i Equnior. Hun flytter både faglige og geografiske grenser.
Charlotte er fra Örebro i vårt naboland i øst og tok sin utdanning innen elkraft ved universitetet i Uppsala. Etter kort tid i Stockholm ønsket hun og samboeren å prøve noe helt nytt. Hun søkte seg til Equinor, et selskap hun visste var stort og som tilbød mange muligheter.
– Jeg kjente litt til Equinor, men det første spørsmålet jeg fikk da jeg søkte var om jeg kjente til hvor Hammerfest lå, minnes Charlotte med en lett latter. Vi ønsket jo å komme oss langt unna Stockholm, og Hammerfest er definitivt det, på alle mulige måter.
Både Charlotte og samboeren fikk seg jobb i selskapet, og ble boende hele fem år i nord.
– Hammerfest har et stort LNGanlegg på Melkøya og for en som har studert elteknikk og dermed kun lest om faget i bøker ispedd noen få studiebesøk er det veldig kjekt å se utstyret i virkeligheten, se det i drift. Det er noe eget å ta på seg vernetøyet og bare kunne gå ned til anlegget, se på ting, måle opp, teste det live. I løpet av de fem årene fikk jeg jobbe med mange ulike modifikasjonsprosjekter i tillegg til å være prosjektleder.
Etter fem år vendte Charlotte snuten mot Stavanger der hun fikk bryne seg på mer komplekse arbeidsoppgaver.
– Jeg hadde veldig lyst til å jobbe i enda større prosjekter, jobbe med offshoreanlegg og prøve noe annet enn drift. Nå har jeg enda mer action og jeg lærer masse fra et bredt spekter av kolleger. I tillegg arbeider jeg tett med et kobbel med spesialister fra leverandører. Jeg jobber nå på prosjektet power from shore til Gina Krog og Sleipner. Vi bygger et helt nytt 110kV transmisjonsnett under vann, der kraften fra land, via Johan Sverdrup, skal forsyne Gina Krog, Sleipner (og Gudrun), Edvard Grieg og Ivar Aasen.
Dette prosjektet vil erstatte gassturbiner med strøm fra land og dermed redusere CO2-avtrykket.
– Vi skal tilrettelegge for kraftproduksjon og import av kraft parallelt. Vi må inn med et helt nytt høyspentanlegg på Sleipner og tilpasse det til 30 år gammel teknologi som har gått gjennom en rekke modifiseringer underveis. Det er en helt utrolig spennende utfordring.
I tillegg til variasjonen et stort selskap som Equinor tilbyr, både med tanke på arbeidsoppgaver og beliggenhet, er det å jobbe i et selskap som hele tiden flytter grenser for hva som er teknologisk mulig som gir Charlotte en hverdag hun trives svært godt med.
– I Equinor er vi en av få som har ressurser, kunnskap og muskler til å utvikle ny teknologi som gjør oss i stand til å endre bruken av fossilt brensel. Vi jobber for eksempel med utviklingen av vindturbiner for å forsyne plattformer med kraft, der en av mange utfordringer er reguleringen. Vi kan jo ikke drifte plattformen bare når det blåser. Vi jobber jo også med å kunne lagre CO2 tilbake i reservoarene, som også flytter grensen for hva som er mulig. Dessuten er det jo litt kult at vi har vært med på det største løftet offshore noen gang, med 26 000 tonn!
Den bratte læringskurven og muligheten til å bryne seg på nye utfordringer hele tiden er viktig for Charlotte, hun får utløp for klare karriereambisjoner. Samtidig er Charlotte og samboeren småbarnsforeldre.
– Jeg setter enormt stor pris på filosofien i Equinor knyttet til det å kunne kombinere en fantastisk karriere og ha et familieliv. Selv i store prosjekter med mange kolleger og eksterne partnere er det enormt høy toleranse for at man skal ha en god balanse mellom jobb og fritid. Det er utrolig viktig for meg og en av de mange tingene jeg verdsetter ved jobben i Equinor.
Equinor