2022-11-29
Lesetid ca 2 min
Å jobbe i en akkurat passe stor virksomhet har sine klare fordeler, gitt at du liker godt samhold, variasjon og ikke er i overkant opptatt av system.
Cecilie gikk ut fra studier på NHH i fjor, og har nå jobbet ett år ved RSMs kontor i Oslo. Hun var en av 18 nyutdannede som begynte i RSM i fjor høst.
– Vi var flere som begynte samtidig her i Oslo, men ikke flere enn at vi har blitt en sammensveiset gjeng, forteller Cecilie.
– I høst startet det 30 nyutdannede i RSM, fordelt på flere av våre kontorer, legger Hans Ragnar til. Jeg gir meg selv to runder på å lære alles fornavn, og så langt har jeg klart det fint. Å vite hva noen heter handler om å vise det jeg kaller hverdagsoppmerksomhet. Vi skal ta godt vare på alle som begynner hos oss.
I sitt første år har Cecilie jobbet med et svært bredt spekter av kunder i vidt ulike bransjer.
– Jeg har jobbet på store kunder der vi har vært åtte personer i teamet, fortsetter Cecilie, og små kunder der jeg har gjennomført nesten hele revisjon alene, naturligvis med tett oppfølging fra ansvarlig partner. Å prøve mye forskjellig i starten av karrieren er helt topp, da jeg ikke helt vet hva jeg foretrekker ennå.
– Det er et viktig poeng for oss at alle ansatte skal bli hørt når det gjelder egne preferanser, skyter Hans Ragnar inn, både når det gjelder ansvar, kunder og fagområder, men også deres individuelle kompetanseplan og karriereutvikling. Derfor er mange varierte oppdrag i starten helt ideelt, slik at Cecilie og andre får en forståelse for retningen de ønsker å utvikle seg i.
En siste fordel med å være akkurat passe store, er at man kjenner hverandre hakket bedre enn i større virksomheter. Vi tok en uhøytidelig test, for å se hvor godt Cecilie og Hans Ragnar kjenner hverandre.
Vi ba først Cecilie beskriver Hans Ragnar.
– Som person er han oppriktig interessert i å bli kjent med deg og slå av en prat med alle. Ellers vet jeg at han har drevet med hopp som yngre, bor på Fornebu og har to barn. Men hva kona jobber med, nei det vet jeg faktisk ikke.
Så gikk turen til Hans Ragnar.
– Først må jeg si at jeg synes det er veldig synd at Corona har ført til at jeg ikke har blitt like godt kjent med alle ansatte som jeg har ønsket. Men én ting jeg vet, er at det er en familiemessig kobling mellom deg og en av våre partnere i Arendal, uten at jeg i farten husker helt hva slags.
Denne antagelsen viste seg å stemme, da denne partneren er faren til samboeren til broren til Cecilie. Å få med seg så løse koblinger er ikke verst.
Jo større en virksomhet er, jo mer struktur og system finnes det. Heldigvis er ikke RSM større enn at de styrer unna det mest omfattende.
– Jeg vil si at en ulempe vi slipper her i RSM, er et system som funker 100 % på alle områder, sier Hans Ragnar. Det høres kanskje litt rart ut – revisorer som vi er, men det er noe bra vet at vi ikke er et evig stort maskineri der alt er lagt opp og strømlinjeformet.
– Fordelen med det, er at det er lov å avvike litt fra det som er den antatte normen, legger Cecilie til. Det er mer rom for å følge den planen du selv ønsker, ikke bare det løpet systemet har lagt for deg. Dessuten er det større muligheter for å påvirke selskapet når ikke alt er predefinert, og det er jo spennende.