Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Like lærerikt som det er relevant og fleksibelt

Yva, Ane og Vegard (Alle foto: Asmundur Asmundsson)

Å være intern i Gjensidige gir deg et «kinderegg» av fordeler. Du får en relevant jobb ved siden av studiene, du lærer mye og dessuten kan du tilpasse arbeidsmengden etter din egen timeplan.

- Vi jobber alle i en 20 % stilling, men det som er fint er at du kan justere hvor mye du jobber fra uke til uke, tilpasset når du har eksamen for eksempel, forteller Ane Sæther.

- Gjensidige er veldig tydelig på at det er skolen som kommer først, legger Yva Sandvik til, og de legger ikke noe press på oss for å jobbe mer enn vi bør i en gitt periode.

- Jeg jobbet nesten ingenting i november, fortsetter Vegard Enerstvedt, men jobbet nesten hele forrige uke. Den fleksibiliteten er gull verdt.

Relevant jobb med mye læring
Det er ikke alle som kan velge og vrake i relevante deltidsjobber ved siden av studiene. Blant ca. 1000 søkere, er vårt trekløver og 20 andre interns i Gjensidige blant de få, heldige.

- Det er gull verdt å bruke det du lærer på studiene i virkeligheten, sier Yva. Dette er på mange måter en myk introduksjon til arbeidslivet som kommer etterpå. Jeg har jo lært om SQL og databaser og Python på skolen, men det blir ofte litt teoretisk og fjernt. Her får jeg brukt det i praksis.

- En annen ting er at vi her kombinerer ulike fag vi har hatt gjennom studietiden, fortsetter Vegard. Med det får jeg en større og bedre helhetsforståelse.

Vegard, Yva og Ane jobber i hver sin avdeling i Gjensidige, hhv aktuarfunksjonen, anvendt analyse og sikkerhetsavdelingen.

- I min avdeling jobber vi med å sikre Gjensidige mot alt som truer ITsikkerheten, forteller Ane. Det kan både være eksterne trusler, men også interne forhold som har å gjøre med å beskytte sensitive data. Jeg har blant annet vært med på å bevisstgjøre alle ansatte om truslene vi står overfor.

- Aktuaravdelingen er selve kjernen innen forsikring, fortsetter Vegard, der vi ser på avsetninger og forholdet til risiko. Enkelt sagt kan du si at vi passer på at det er nok penger på konto til å betale alle skadene som kommer inn.

- I analyseavdelingen jobber vi med teknologi som skaffer innsikt forretningen kan bruke, sier Yva. I et av de mest spennende prosjektene jeg har vært med på har vi brukt maskinlæring og skal nå også ta Power BI i bruk i større grad. Det blir det gøy å lære mer om.

Men altså, forsikring?
Alle tre har blitt positivt overrasket over både Gjensidige og forsikringsbransjen som sådan, og det av flere årsaker.

- Jeg har blitt overrasket over hvor teknologi- og datadrevet Gjensidige er, sier Vegard. Programmering er en del av nesten alle prosjekter, og det er omfattende bruk av data.

- For min del har den største overraskelsen vært alle de mange ulike prosjektene jeg har vært involvert i, legger Yva til. Det er et bevis på at det skjer store endringer på en rekke ulike fronter og sier også litt om hvor stort Gjensidige er. Det er ikke ett prosjekt som går over lengre tid, men flere mindre som går parallelt.

- Jeg må si at jeg har blitt mest overrasket over mulighetene til å gjøre noe sosialt, forsetter Ane. Jeg har vært mest aktiv i klatregruppen, men det er så utrolig mange andre ting man kan involvere seg i. Det er jo også et eget program som heter Gjensidige Young Professionals, som er et nettverk for sosialt og faglig påfyll rettet mot oss unge. Gjensidige er virkelig bra tilrettelagt for oss som er i begynnelsen av vår karriere.

- Så har jeg også blitt bevisst på hvor viktig forsikringer egentlig er, sier Vegard. Vi hjelper folk i den verste dagen i deres liv, og det er fint å kunne være med på å bidra til at den dagen blir litt mindre ille.

Ønsker du å kickstarte karrieren din? Vi søker interns! – Gjensidige

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft

Bransjebeste

 1. Telenor

Klatrere IT

 1. Schibsted Media Group
 2. Capgemini
 3. Oslo kommune
 4. Aker Solutions
 5. Sintef
 6. Deloitte
 7. McKinsey
 8. Aker BP
 9. KPMG

Rangeringen IT

 1. Google
 2. Forsvaret
 3. Telenor
 4. Bouvet
 5. Schibsted Media Group
 6. NAV
 7. Capgemini
 8. Utenriksdepartementet
 9. Oslo Kommune
 10. Samsung
 11. Aker Solutions
 12. Innovasjon Norge
 13. Accenture
 14. Sparebank 1
 15. Cisco Systems
 16. Knowit
 17. Forsvarets forskningsinstitutt
 18. Norgesgruppen
 19. ATEA
 20. Sintef
 21. Statkraft
 22. Deloitte
 23. Funcom
 24. McKinsey & Company
 25. Tine
 26. Statnett
 27. IBM
 28. Statistisk sentralbyrå
 29. Aker BP
 30. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 31. Rolls-Royce
 32. IKEA
 33. Telia Norge
 34. Visma
 35. KPMG

TOPP 3 økonomi

 1. DNB
 2. Innovasjon Norge
 3. Google
Se hele listen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen