Økonomi

Jus

IT

EY (Ernst & Young)

EY: Om flinke folk, dataanalyse og bærekraft.

2022-04-14

Lesetid ca 3 min

Hvordan kan en bærekraftsentusiast og en kybernetikknerd trives på samme arbeidsplass? Det er åpenbart at EY skaper rom for et mangfold av mennesker.

Hvor enn forskjellige de kan se ut som på papiret, så har Nora og Knut mye til felles. De kunne for eksempel begge velge og vrake i arbeidsgivere, men valgte EY i stor grad av samme årsak.

 

– Når man er i mange intervjuprosesser, så merker man fort hvem man klikker litt ekstra godt med, forteller Nora.

 

– Helt enig, istemmer Knut. Det er noe med folkene her. En ting er nå at det er veldig mange flinke folk her, i tillegg har de en lidenskap, en ambisjon på egne og andres vegne. Det er fantastisk gøy å være del av et slikt miljø.

 

Ambisjoner og flinke folk til tross; myten om konsulentenes spisse albuer blir kraftig motbevist av Knut og Nora.

 

– Folk er veldig jovviale, og jeg sier det bevisst med en v for mye, sier Knut. Det er ingen spisse albuer her.

 

– Tvert imot opplever jeg at vi er veldig innstilt på å hjelpe hverandre, legger Nora til.

Engasjerte smartinger

I tillegg til å være trivelige, er det tydelig at EY tiltrekker seg mennesker som er brennende opptatt av fag.

 

– I min avdeling jobber vi for eksempel med bærekraftsrapportering, klimaregnskap og strategier knyttet til bærekraft og ansvarlige investeringer, sier Nora. Hovedpoenget er å vise at bærekraftige løsninger lønner seg rent økonomisk. Det er ikke et hippietema, noe det heldigvis er flere og flere som oppdager. Det er jo ikke vits å tenke på kortsiktig gevinst hvis det går på bekostning av langsiktig verdiskapning og selskapets levedyktighet.

 

Gjennom et år i Technology-avdelingen har Knut i stor grad jobbet med modernisering av kjernesystemet for en offentlig kunde.

 

– Dette prosjektet har vært spennende fordi det er et system som har indirekte påvirkning på alle oss innbyggere. Likevel ønsker jeg å bevege meg over til vår Data and Analytics avdeling, der prosjektene ofte er kortere og mer tekniske, noe som treffer min bakgrunn bedre, forteller Knut. Blant mange av tingene vi jobber med, er løsninger som henter inn og visualiserer data fra produksjonslinjer og annen operativ industri. Vi kan se på strømstyrkeavvik eller avvik på en veksel for å avdekke årsaker feilkilder i produksjonslinjen eller årsaker til slitasje.

 

– Ser du, der har du nettopp vist et eksempel på hvordan det å ha fokus på bærekraft kan gi økonomisk gevinst, legger Nora til. Ved å avdekke feil, og dermed unngå svinn, sparer vi både miljøet og penger.

Det eneste stabile er endring

Knut er et synlig bevis på at EY tilbyr variasjon langt ut over det som er gjengs.

 

– Noe av årsaken til at jeg valgte EY er at jeg får mulighet til å jobbe med mye forskjellig, både innenfor og utenfor eget fagfelt samt mange muligheter dersom man ønsker å flytte på seg internt Jeg kommer jo fra en teknisk bakgrunn der jeg har studert marin kyberteknikk. Å få bryne seg på flere fag, som blant annet prosjektledelse, er viktig for min egen utvikling. Og det får jeg til gangs her.

 

– Det er jo det fine med å være konsulent, istemmer Nora. Jeg får innblikk i mange forskjellige bransjer og oppdrag på relativt kort tid, noe som gjør læringskurven ekstra bratt.

Del dette innlegget

Artikler du kanskje liker:

Statens vegvesen
På vei mot mer utvikling
Les mer
Orkla
A home to grow
Les mer
Bekk
En læringsarena med bredde
Les mer
DNB
Fordelene med å være størst
Les mer