Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Fra kraner til kode; digitalisering av byggebransjen.

Kristina Mordal og Rebekka Lie

Bygg- og eiendomsbransjen handler like mye om digitalisering og teknologiutvikling som den handler om heisekraner og betong. Det fikk Rebekka god innsikt i da hun var sommertrainee hos OBOS.

Hvert år tar OBOS inn rundt 16 sommertraineer fra ulike studieretninger, som alle får bryne seg på ulike utfordringer i bygg- og eiendomsbransjen. Rebekka Lie studerer teknisk kybernetikk og elektronikk ved INSA, og var en av de heldige i 2020.

- Jeg jobbet i divisjonen som heter IT og Digital og jobbet blant annet med utviklingen av strategien for fremtidige digitale løsninger i Construction City.

Construction City er en innovasjonsklynge og kompetansemiljø innen bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen som skal samle både store entreprenører og små oppstartsselskaper. Et fremtidsrettet bygg som det krever digitale løsninger som skaper en sømløs brukeropplevelse for ansatte og gjester.

- Jeg har sett på hvordan teknologien i det nye bygget kan understøtte de ulike behovene man har i løpet av en arbeidsdag, og hvordan tjenester og bruk av bygget kan optimaliseres, basert på brukernes arbeidsmønster og behov. Jeg håper Construction City blir Norges smarteste bygg i 2025, sier Rebekka.

Egen mentor

Alle sommertraineer i OBOS får en mentor som følger dem gjennom oppholdet, for å sikre både god oppfølging og maksimalt læringsutbytte. Kristina Mordal, som var Rebekkas mentor, jobber som prosjektleder og har over ti års erfaring fra globale softwareselskaper.

- Det er gode grunner til at både Rebekka og jeg trives her, sier Kristina. Vi bruker alt fra sensorikk og maskinlæring til å forvalte bygg på en mer optimal måte, jobber med en rekke RPA-prosjekter og skal gjennom digitalisering sikre mer bærekraftige løsninger i bransjen. At OBOS tar en såpass viktig og fremoverlent rolle gjør at vi knytter til oss et bredt nettverk av teknologiske selskaper. I sum skaper dette en fantastisk arbeidshverdag.

Bare boliger? Å nei du!

De fleste tenker på boliger når de hører OBOS, og det er naturlig siden de tross alt er Norges største boligbygger. Men de driver i tillegg med næringseiendom, bank, eiendomsforvaltning og eiendomsmegling – for å nevne noe.

Med så mange forskjellige forretningsområder og kunder er det mye ulik teknologi og digitale løsninger som skal utvikles, fortsetter Rebekka. Det gir to positive utslag, nemlig at man får en mer variert hverdag og at man får flere muligheter til å utvikle seg selv. Det er noe jeg vet de fleste setter veldig høyt.

Bredden i virksomheten er ikke det eneste som overrasket Rebekka under oppholdet forrige sommer.

- Jeg ble imponert over de mange innovasjons-prosjektene til OBOS, slik som for eksempel boliglaboratoriumet Living Lab. Jeg fikk også øynene opp for OBOS som en ansvarlig samfunnsaktør som går i bresjen på mange områder.

Beklager, fullt!

Traineeprogrammet for 2021 er fullt for lengst, men allerede til høsten kan du søke om å bli med i 2022. Følg med på https://nye.obos.no/dette-er-obos/jobb-i-obos/sommertrainee-i-obos/

TOPP 3 økonomi

 1. Innovasjon Norge
 2. Google

Bransjebeste

 1. McKinsey & Company
 2. Schibsted
 3. NorgesGruppen
 4. PwC

Klatrere økonomi

 1. Schibsted Media Group
 2. Aker BP
 3. Jotun
 4. Ringnes
 5. Danske Bank

Rangeringen økonomi

 1. Innovasjon Norge
 2. Google
 3. Forsvaret
 4. Sparebank 1
 5. Norges Bank
 6. Aker Solutions
 7. Utenriksdepartementet
 8. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 9. Microsoft
 10. Schibsted Media Group
 11. Tine
 12. Deloitte
 13. NAV
 14. McKinsey & Company
 15. Finansdepartementet
 16. KPMG
 17. L'Oréal Group
 18. Aker BP
 19. Coca-Cola European Partners Norge
 20. IKEA
 21. Visma
 22. Helsedirektoratet
 23. Statkraft
 24. Boston Consulting Group (BCG)
 25. Finanstilsynet
 26. Nordea
 27. SAS
 28. Storebrand
 29. Jotun
 30. Nordic Choice Hotels
 31. Danske Bank
 32. Telenor
 33. Hydro
 34. Pareto Gruppen
 35. Ringnes
 36. Rolls-Royce
 37. Handelsbanken
 38. Reitangruppen
 39. Statens vegvesen

TOPP 3 ingeniør

 1. Multiconsult
Se hele listen

TOPP 3 IT

 1. Google
 2. Microsoft
Se hele listen

TOPP 3 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 3 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 3 helse

 1. Helse Sør-Øst
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
Se hele listen