Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Når du har bevist at du kan levere, får du stor frihet

Ulrika Hessel, Manager OS Operations, HR.

Siviløkonom Ulrika Hessel hadde sin første kontakt med Samsung i 2006 – da som innleid regnskapssjef. Etter svangerskaps-permisjonen gikk hun inn i ny stilling som økonomisjef. Her ble Ulrika raskt involvert i et stort prosjekt: å innføre nye prosesser og nye måter å jobbe på.

– Det innebar blant annet en raskere arbeidsmåte og mer treffsikkerhet i regnskapsføringen. Samtidig fikk jeg et større område å ta hånd om, og hadde på det meste ansvar for 4 team og 35 teammedlemmer, forteller Ulrika.

Hvilke flere utfordringer fikk du hos Samsung?

Da arbeidet gikk fra utvikling til stabilisering, kontaktet jeg Samsungs koreanske CFO og fikk kort tid deretter mulighet til å lede et prosessutviklingsprosjekt. Vi gjennomførte et vellykket pilotprosjekt, men den nye administrerende direktøren bestemte seg for å ta et annet spor. Jeg ble da tilbudt å jobbe med CSR-spørsmål som f.eks. hvordan Samsung påvirker samfunnet ut fra et økonomisk, miljømessig og sosialt perspektiv, sier Ulrika og fortsetter:

- Selv om jeg manglet erfaring, kunne vår administrerende direktør se at jeg klarte å drive prosjekter og oppnå resultater. Rollen min innebar blant annet å finne lokale prosjekter som passet til den globale strategien. Til å hjelpe meg hadde jeg et europeisk nettverk og eksterne konsulenter som satte meg i kontakt med riktig vedkommende. Vi startet Läxhjälpen i Sverige og Lær Kidsa Koding i Norge. Sistnevnte er et prosjekt som har som mål å lære unge å programmere. Det prosjektet pågår fortsatt og er noe jeg er svært stolt over.

- Vi jobber målrettet med mangfold.


Hvordan så den videre utviklingen ut?

Ett år senere åpnet det seg en mulighet for meg til å jobbe innenfor HR. Jeg fikk ansvaret for Learning & Development, og lanserte blant annet en intern lederopplæring – nå i rollen som personalsjef. Det er heftig å gå fra økonomi til HR via omveier, og å trives med det. Den karrieren man begynte med trenger ikke å være den man slutter med, påpeker Ulrika og fortsetter:

- Jeg levende bevis på at Samsung oppmuntrer medarbeiderne til å prøve seg på ulike avdelinger. Vi jobber en hel del med interne omplasseringer, slik at medarbeiderne får prøve seg i forskjellige avdelinger. Når man finner dyktige folk, gir man dem utfordringer de kanskje ikke hadde trodd de skulle våge å ta. Dermed åpnes en verden av muligheter. Når du har bevist at du kan levere, får du stor frihet til å gjøre det du vil.

Hvordan jobber foretaket med likestilling og mangfold?

- Vi jobber målrettet med mangfold og har medarbeidere fra mange ulike land, og det er jeg stolt over. Vi stiller ikke krav om at du må kunne svensk. Det holder som regel at du kan engelsk. I en mannsdominert bransje er også likestilling noe vi jobber med. Målet er 40 prosent kvinner i 2020. Vi jobber for eksempel langsiktig med å få inn kvinner i salgsavdelingen, og vi har et studentprogram som skal lokke smarte, unge kvinner til Samsung.

Tekst Tina Lindström Carlsson
Foto Sigrid Malmgren

SAMSUNG
Samsung Electronics Co Ltd, Korea er ledende på hjemmeelektronikk og -komponenter globalt. Gjennom kontinuerlig innovasjon og nye oppfinnelser utvikler vi smart-TV-er, smarttelefoner, datamaskiner, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger.

Samsung har 286 000 medarbeidere i 80 land og hadde i 2013 en omsetning på 216,7 milliarder dollar. Målet vårt er å åpne opp nye muligheter for mennesker overalt i verden.

Antall medarbeidere: 500 i Norden, derav cirka 350 i Sverige.

Medarbeidernes bakgrunn: Økonomer med salg, markedsføring, logistikk eller finansiering/regnskap som fagfelt.

Innfallsporter: Et studentprogram for nyutdannede økonomer innenfor markedsføring og salg starter opp i januar hvert år. Alle stillinger lyses ut på samsung.se/karriär.

Bedriftskultur: Kulturen hos Samsung er internasjonal, rask og vekstfokusert der nordisk kultur møter koreansk. Her bruker du til daglig engelsk i jobben.

Les mer: www.samsung.se

TOPP 50 IT

 1. Google
 2. Microsoft
 3. Forsvaret
 4. Telenor
  B
 5. Bouvet
 6. Innovasjon Norge
 7. Infocard 1 desktop
 8. Infocard k mobile
 9. Knowit
 10. Datatilsynet
 11. ATEA
 12. Funcom
 13. Helsedirektoratet
 14. Cisco Systems
 15. Infocard 2 desktop
 16. Infocard 2 mobile
 17. IBM
 18. Sparebank 1
 19. Forsvarets forskningsinstitutt
 20. Making Waves
 21. Schibsted Media Group
 22. Capgemini
 23. Miles
 24. Opera Software
 25. Infocard 3 desktop
 26. Infocard b mobile
 27. Visma
 28. Aker Solutions
 29. Statistisk sentralbyrå
 30. Nordea
 31. IKEA
 32. Sintef
 33. Deloitte
 34. Utenriksdepartementet
 35. Infocard 4 desktop
 36. Infocard 4 mobile
 37. Accenture
 38. Oslo Kommune
 39. Telia Norge
 40. McKinsey & Company
 41. Rolls-Royce
 42. Statnett
 43. Tine
 44. Finansdepartementet
 45. Storebrand
 46. The Boston Consulting Group (BCG)

Bransjebeste

 1. Bekk
 2. Telenor

Klatrere IT

 1. Finansdepartementet
 2. Nordea
 3. PwC
 4. Storebrand
 5. TINE

TOPP 50 økonomi

 1. Innovasjon Norge
 2. Google
Se hele listen

TOPP 50 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 50 humaniora

 1. Kunnskapsdepartementet
 2. NRK
 3. Kulturdepartementet
Se hele listen

TOPP 50 helse

 1. Helsedirektoratet
 2. Folkehelseinstituttet
 3. Helse Sør-Øst
Se hele listen