Velg studieretning:
Topplister arrow_right

Vilde landet drømmejobben – her er hennes beste tips

Vilde Nyrønning Strøm - Consultant, Information Risk Management

For halvannet år siden var Vilde Nyrønning Strøm ferdig med en Master i matematikk og informatikk fra Universitetet i Oslo. Etter det, har karrieren hennes fått rakettfart, og hun møter oss på det som har blitt hennes andre hjem; DNV GLs storslåtte campus på Høvik.

Etter å ha vært igjennom en håndfull intervjuer falt valget på DNV GL, tidligere Veritas, der hun gikk rett inn i den faste stillingen som «Graduate i Cyber Security».

Hun var ikke i tvil om at dette, det var stedet hun skulle satse på. Det gode inntrykket startet tidlig i prosessen, og fortsatte.

– Intervjuprosessen var veldig god sammenlignet med andre steder jeg var. Magefølelsen her var jo definitivt den beste, innrømmer hun.

DNV GL klatret tidligere i år til topps i en uavhengig kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere, foran flere kjente virksomheter i landet. Spennende arbeidsoppgaver, et svært godt arbeidsmiljø og gode karrieremuligheter ble trukket frem i begrunnelsen.

– Jeg likte spesielt godt at det er fokus på faglig utvikling, og at det settes like stor pris på om du ønsker å utvikle deg faglig fremfor å gå den vanlige leder-stien. De solgte seg bra inn på alle de ulike mulighetene internt i selskapet, og de har definitivt levd opp til lovnadene, bekrefter Vilde.

Selskapet er mest kjent for kjernevirksomheten innen klassifisering av skip, sertifisering, testing og rådgivning, og jobber i dag aktivt med digitialsering av egne tjenester og industriene de er engasjert i. Sentralt i dette er kombinasjon av tradisjonell fagkompetanse med nye muligheter innenfor anvendt IT.

Her er Vildes fem tips til jobbsøkere

#1– Vær tydelig på hva du selv ønsker!

Selvfølgelig skal man være attraktiv for arbeidsgiver, men husk at du som student også er attraktiv, så ikke være redd for å stille spørsmål. Det er veldig viktig, tror jeg. «Like mye som at du skal passe for bedriften, så skal bedriften passe for deg».

#2– Vis fram hvem du er som person!

Litt klisjé, men man må framstå som den man er og fronte de interessene man har i intervjusituasjoner, så man får en jobb som passer best mulig for deg. Som student er arbeidsmarkedet veldig nytt, og jeg følte selv veldig på det at man skal framstå fra sin beste side.

#3– Ha alt det formelle på plass!

Da jeg hadde rekrutteringsansvar for sommerprosjektet, var det veldig mange som glemte å legge ved de vanlige tingene som CV, karakterer, og lignende. Det kan skje den beste kandidaten. Så du kan aldri sjekke for mange ganger at du har svart på alt i jobbannonsen, ellers kan du miste en god mulighet.

Når du endelig har landet jobben, mener Vilde at du bør...

#4– Følge dine interesser, det tjener både du og arbeidsgiver på!

For eksempel her i DNV GL er det så utrolig mange muligheter internt, og du er på ingen måte låst til arbeidsoppgavene. Så lenge man søker nye utfordringer, finner en vei som er spennende, og sier ifra om hva man vil, så tror jeg man vil få en fantastisk jobb.

#5– Hvis du ikke gir utrykk for hva du vil forme jobben til, er det ingen som leser tankene dine!

Jeg tror veldig mange nyutdannede føler at de som nyansatt ikke kan si ifra om hva de vil eller ønsker, men det stemmer ikke. Selv om det selvfølgelig både kan være skummelt og ubehagelig, så er det du selv som former din egen jobb.

TOPP 50 ingeniør

 1. Multiconsult
  B
 2. Sintef
  B
 3. Aker BP
 4. Aker Solutions
 5. Sweco
 6. Rambøll
 7. Asplan Viak
 8. COWI
 9. Innovasjon Norge
 10. Statens vegvesen
  B
 11. Veidekke
 12. Forsvarets forskningsinstitutt
 13. Google
 14. Skanska Norge
 15. Statkraft
 16. Hydro
 17. NVE
 18. ConocoPhillips Norge
 19. Tine
 20. Forsvaret
 21. Lundin Norway
 22. Rolls-Royce
 23. Helsedirektoratet
 24. Microsoft
 25. Olje- og Energidepartementet
 26. Statnett
 27. Kongsberg Automotive
 28. Bane NOR
 29. Schlumberger
 30. Subsea 7
 31. Forsvarsbygg
 32. Shell
 33. TechnipFMC
 34. Yara
 35. Orkla
 36. Aibel
 37. Jotun
 38. Utenriksdepartementet
 39. National Oilwell Varco
 40. ÅF Norge
 41. Institutt for energiteknikk

Bransjebeste

 1. Multiconsult
 2. Sintef
 3. Statens vegvesen
 4. Statkraft

Klatrere ingeniør

 1. Schlumberger
 2. Shell
 3. TechnipFMC
 4. Aibel
 5. ÅF Norge
 6. IFE

TOPP 50 økonomi

 1. Innovasjon Norge
 2. Google
Se hele listen

TOPP 50 IT

 1. Google
 2. Microsoft
Se hele listen

TOPP 50 jus

 1. Politiet
 2. Tingrettene
 3. Utenriksdepartementet
Se hele listen

TOPP 50 humaniora

 1. NRK
 2. Kunnskapsdepartementet
 3. Barne-likestillings og inkl.dep
Se hele listen

TOPP 50 helse

 1. Helsedirektoratet
 2. Folkehelseinstituttet
 3. Helse Sør-Øst
Se hele listen